Manisa'da 45 yıldır üstü kapalı olan Tabak Deresi temizleniyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesi Bayındırlık Mahallesinden başlayıp, Manisa merkezden Gediz'e ulaşan Tabak Deresi'nin kapalı kesitinde yürüttüğü temizlik çalışmasında sona yaklaştı. 45 yıldır temizlemeyen dere yatağında 24 saat esaslı olarak çalışan MASKİ, taşkın riski oluşturan bir sorunu daha ortadan kaldıracak.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere yataklarında temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, Şehzadeler ilçesine bağlı Bayındırlık Mahallesinden başlayıp, Gediz'e kadar ulaşan Tabak Deresi'nde başlatılan temizlik çalışmasında sona gelindi. MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necip Kurtarıcı ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Sağlıklı su akışı sağlanacak
Manisa Tren Garı'nın karşısındaki refüjde kazı yapılarak açılan derede çalışmaya uygun iş makinesi ile dere yatağını tamamen dolduran malzeme dışarı taşınmaya başlandı. Hayata geçirilen çalışma ile dere yatağında artık sağlıklı su akışı sağlanacak.

24 saat esaslı çalışma
Manisa merkezde taşkın riskini ortadan kaldırmak için büyük öneme sahip olan çalışma 24 saat esaslı olarak yürütülüyor. 45 yıldır temizlenmeyen dere yatağında yapılacak kapak sistemi ile önümüzdeki yıllarda derenin temizliği daha kolay bir şekilde yapılacak.

“Manisa için çok gerekliydi”
MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı da temizlik çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiği Tabak Deresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Postacı, “Yaklaşık 45 yıldır açılmamış ve ağzına kadar dolu bir şekilde akmaya çalışan bir dereyi, Tabak Deresi'ni açmış bulunmaktayız. MASKİ olarak uzun süredir devam ettirdiğimiz dere temizliklerine Bayındırlık Mahallesinden başlayıp, Gediz'e kadar giden Tabak Deresi üzerinde devam ediyoruz. Gerçekten çok kötü bir durumdaydı. Aşağıda görmüş olduğunuz geçidin hemen hemen tamamı doluydu. İçeride küçük bir iş makinemiz çalışmaya devam ediyor. Bu hafta sonuna kadar bu çalışmayı bitirmiş olacağız. Bu çok gerekli olan bir çalışmaydı. Çünkü merkezin yükünü çeken bir yerdi. İçerisi kum ve çakılların sürüklenerek gelmiş olduğu atıklarla dolu yapıdaydı. Bu çalışmanın ardından açık alan artık kapatılmayacak. Bir kapak sistemiyle üzerini kapatacağız. Sonra belirli yıllarda temizliği daha rahat ve daha kolay olacak. Yaklaşık 10 gündür buradayız. Zor bir çalışmaydı. Ama Manisa için çok gerekliydi” ifadelerini kullandı.



Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

Kadın hırsız, 28 yıl hapisle aranıyordu, polis kıskıvrak yakaladı

Öğrenciler birbirine girdi: Sokak boks ringine döndü

Saruhanlı’da Vefat…

Belediyeden her gün 193 Vatandaşa Sıcak Yemek Gidiyor

Yeni yılın üzümleri depodan değil bağdan

Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı

Manisa'da bağımlılıkla mücadelede kararlılık vurgusu

Elvan Özerdim davasında savcılık mütalaası açıklandı

Kendisi ayrı, çekirdeği ayrı şifa kaynağı

Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti

Kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Torunu tarafından bıçaklanan babaanne hayatını kaybetti

MANİSA KÜÇÜK SANAYİSİNİ DÖNÜŞTÜRECEK PROJENİN LANSMANI YAPILDI

Kırkağaç’ta kamyonet ile tır çarpıştı: 1 yaralı

MEB, fenomen öğretmenler için harekete geçti! Ağır cezalar yolda

53 yıllık bilim yolculuğunda ‘zirve’ ödül

Manisa’da 15 ton atık ilaç doğaya karışmadan imha edildi

Manisa CBÜ en iyi 20 üniversite arasına girdi

Öğretmen milyonluk ev ve araçlarını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 28.11.2024 12:27:00 1533 0
Tarih: 28.11.2024 12:27 Güncelleme: 28.11.2024 12:27
Haberi Sesli Oku