Manisa'da 1 milyon çağrının yarısı asılsız çıktı
Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2025’in ilk 8 ayında gelen 1 milyon 25 bin çağrının 586 bininin asılsız çıktığı, gereksiz aramalar nedeniyle 21 kişiye toplam 84 bin 131 TL para cezası kesildiği açıklandı.
Manisa’da 112 Acil Çağrı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, kamu kurumlarının temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.
Toplantının ana gündeminde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin daha etkin, hızlı ve verimli hizmet verebilmesi için yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

"112, hayati bir görev üstleniyor"
Toplantıda konuşan Vali Özkan, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kazalar, afetler ve acil durumlarda veri akışını sağlayan kritik bir birim olduğuna dikkat çekti. Özkan, "112 Acil Çağrı Merkezi, olayların hem öncesinde hem de sonrasında doğru bilgi akışını sağlayarak müdahale sürecini yönlendiriyor. Sağlıklı verilerle hızlı erişim sağlaması, insan hayatı açısından büyük önem taşıyor. Merkezde görev yapan tüm arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Özkan, teknolojik gelişmelerle birlikte olay çeşitliliğinin arttığını belirterek, çağrı merkezinin kabiliyetlerinin sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca vatandaşlara çağrıda bulunan Özkan, 112 hattının gereksiz yere aranmasının gerçek ihtiyaç sahiplerinin hizmete ulaşmasını geciktirdiğini hatırlattı.

Yılın ilk 8 ayında 1 milyon 25 bin çağrı
112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. Cüneyt Bingöl, 2025 yılı ocak-ağustos döneminde merkeze toplam 1 milyon 25 bin 99 çağrı geldiğini, bu çağrıların 586 bin 607’sinin asılsız çıktığını söyledi.
Kurumlara yönlendirilen çağrı sayıları ise şöyle oldu: "Emniyet: 227 bin 795, sağlık: 235 bin 354, jandarma: 33 bin 633, itfaiye: 16 bin 667, orman ekipleri: 4 bin 656"
Asılsız çağrı yapan 21 kişiye de toplam 84 bin 131 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Türkiye ortalamasının üzerinde hızlı müdahale
Türkiye genelinde çağrılara yanıt verme süresi ortalama 6,27 saniye iken, Manisa’da bu sürenin 3,79 saniye olduğu kaydedildi. Bu performansıyla Manisa, ülke ortalamasının üzerinde yer aldı.

Sahipsiz hayvan ve orman yangını ihbarları gündeme geldi
Toplantıda ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezine gelen 203 sahipsiz hayvan ihbarı da değerlendirildi. Vatandaşların güvenliği ve halk sağlığının korunması adına belediyeler ve ilgili kurumların iş birliğiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Öte yandan, orman yangını ihbarlarında en yoğun dönemin temmuz ayı olduğu ve bu ayda 348 ihbar alındığı kaydedildi.
Toplantı, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.



Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Yapay zeka, tam 1,5 milyon lirasından etti

30 bin dolarlık kabus! Kiev'e 500 atış yapıldı, her noktadan alevler yükseliyor

Feci kaza: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp yaşlı adamdan acı haber geldi

Suriye'nin Hama ilinde 5 kişi bir evde ölü bulundu

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

Çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye'nin eşi, katille dakikalarca sohbet etmiş

Saruhanlı'da vefat...

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.09.2025 11:05:00 1077 0
Tarih: 26.09.2025 11:05 Güncelleme: 26.09.2025 11:07
Haberi Sesli Oku