SARUHANLI- Saruhanlı da 38 yıldır soğuk demircilik yapan ve 35 çırak yetiştiren Nurettin Bakar, Manisa`da yılın ahisi seçildi.

Saruhanlı ilçesinde 38 yıldır soğuk Demircilik yapan ve 35 çırak yetiştiren Nurettin Bakar (60), Manisa’da yılın ahisi seçildi. Bakar’a, Yeni Han’da Ahilik Haftası çerçevesinde düzenlenen programda ahi beratını Vali Erdoğan Bektaş verdi.

Programda konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, ahilik kültürünün Türkiye`nin ölümsüz ışık kaynağı olduğunu söyledi. Geriter, esnafın evine huzur içinde gitmesinin, toplumdaki huzuru da beraberinde getirdiği kaydetti. Esnafın sıkıntılarının sadece esnafın değil, bütün kurumların işbirliği içerisinde aşması gereken sıkıntılar olduğunu belirten Geriter, “Bilinsin ki bir esnaf gönül rahatlığıyla evine gidiyorsa o şehirde huzur ve güven vardır. Esnaf, bir şehrin huzur ve güveninin teminatıdır. Türkiye`de yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkârımız var. Bu nedenle esnaf ve sanatkârın sorunları ile talepleri ciddiye alınmalıdır. Kendi kaderine terk edilmemelidir. Devletçe verilecek destekler, toplumumuza istihdam ve katma değer olarak geri dönecektir.” dedi. Vali Bektaş da ahilik kültürünün geçmişten günümüze kadar gelen köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Bektaş, “Bu köklü geleneğimizi, günümüz toplumunda yaşatmaya devam ediyoruz. Devlet olarak elimizden geldiği kadar esnaf ve sanatkârımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Olmaya da devam edeceğiz, çünkü toplumumuzun temel taşı esnaf ve sanatkârımızın sorunlarına çözüm bulmak, bizim en asli görevimizdir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, temsili şed kuşatma töreni sahneledi. Ardından Vali Bektaş, MESOB tarafından yılın ahisi seçilen Nurettin Bakar`a beratını verdi. Bektaş ile Geriter, birlikte Nurettin Bakar`a şet kuşattı. Törende ayrıca yılın genç girişimcisi seçilen, Alaşehir ilçesinde sıhhi tesisatçılık yapan Tahir Taşlık`a (24), yılın kadın girişimcisi seçilen, Akhisar ilçesinde kadın kuaförlüğü yapan Yasemin Özhancı`ya (28) da ödülleri verildi. Ahilik Haftası sebebiyle liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi.



Takla atan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yanan araca ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı

Yağ fabrikasında patlama: 2 işçi yaralandı

Yolcu minibüsü devrildi: 13 yaralı

Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.09.2014 20:05:41 765 0
Tarih: 22.09.2014 20:05 Güncelleme: 22.09.2014 20:05
Haberi Sesli Oku