SARUHANLI- Saruhanlı da 38 yıldır soğuk demircilik yapan ve 35 çırak yetiştiren Nurettin Bakar, Manisa`da yılın ahisi seçildi.

Saruhanlı ilçesinde 38 yıldır soğuk Demircilik yapan ve 35 çırak yetiştiren Nurettin Bakar (60), Manisa’da yılın ahisi seçildi. Bakar’a, Yeni Han’da Ahilik Haftası çerçevesinde düzenlenen programda ahi beratını Vali Erdoğan Bektaş verdi.

Programda konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, ahilik kültürünün Türkiye`nin ölümsüz ışık kaynağı olduğunu söyledi. Geriter, esnafın evine huzur içinde gitmesinin, toplumdaki huzuru da beraberinde getirdiği kaydetti. Esnafın sıkıntılarının sadece esnafın değil, bütün kurumların işbirliği içerisinde aşması gereken sıkıntılar olduğunu belirten Geriter, “Bilinsin ki bir esnaf gönül rahatlığıyla evine gidiyorsa o şehirde huzur ve güven vardır. Esnaf, bir şehrin huzur ve güveninin teminatıdır. Türkiye`de yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkârımız var. Bu nedenle esnaf ve sanatkârın sorunları ile talepleri ciddiye alınmalıdır. Kendi kaderine terk edilmemelidir. Devletçe verilecek destekler, toplumumuza istihdam ve katma değer olarak geri dönecektir.” dedi. Vali Bektaş da ahilik kültürünün geçmişten günümüze kadar gelen köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Bektaş, “Bu köklü geleneğimizi, günümüz toplumunda yaşatmaya devam ediyoruz. Devlet olarak elimizden geldiği kadar esnaf ve sanatkârımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Olmaya da devam edeceğiz, çünkü toplumumuzun temel taşı esnaf ve sanatkârımızın sorunlarına çözüm bulmak, bizim en asli görevimizdir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, temsili şed kuşatma töreni sahneledi. Ardından Vali Bektaş, MESOB tarafından yılın ahisi seçilen Nurettin Bakar`a beratını verdi. Bektaş ile Geriter, birlikte Nurettin Bakar`a şet kuşattı. Törende ayrıca yılın genç girişimcisi seçilen, Alaşehir ilçesinde sıhhi tesisatçılık yapan Tahir Taşlık`a (24), yılın kadın girişimcisi seçilen, Akhisar ilçesinde kadın kuaförlüğü yapan Yasemin Özhancı`ya (28) da ödülleri verildi. Ahilik Haftası sebebiyle liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

KOLDERE MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLENİYOR

İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

MİCHAELA ASTRO EŞREF RÜYA İLE SEKTÖRE EFSANE İKİLİ GELİYOR

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.09.2014 20:05:41 750 0
Tarih: 22.09.2014 20:05 Güncelleme: 22.09.2014 20:05
Haberi Sesli Oku