SALİHLİ - Salihli ilçesinde Salihli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi davul zurna ile kutlandı.
Salihli Belediyesi, 145 kadrolu işçiyi kapsayan iki yıllık toplu sözleşmeyi belediye hizmet binası önünde davul zurna eşliğinde imzaladı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Belediye-İş Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre, işçiler ilk yıl için yüzde 18,04 ikinci yıl için ise yüzde 11,18 maaş artışı alacak. Toplu sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Kayda, ?Alın teri kutsaldır. İşçilerimiz için ne yapsak azdır? dedi. Maaş artışı nedeniyle yaşadıkları sevinç yüzlerine yansıyan işçiler, ?Büyük Başkan? tezahüratında bulundukları Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte davul zurna eşliğinde oynadı.

?Alın teri kutsaldır?
Salihli Belediyesi´nde 145 işçiyi kapsayan toplu-iş sözleşmesinin kısa sürede sonuca ulaştığını belirten Başkan Kayda, ?İşçilerimize ne versek azdır. Alın teri kutsaldır. Toplu sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun? dedi. Salihli Belediyesi´nin tüm çalışanlarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, ?Göreve geldiğim ilk gün, işçilerin muhatabı ben olacağım sözünü vermiştim. Salihli halkı şunu görüyor. Salihli Belediyesi´nin önünde işçisine sopa vuran bir zihniyetten işçisiyle birlikte halay çeken ve verdiği emeğin karşılığını alarak evine mutlu giden, sabah işe koşarak gelen ve severek işini yapan bir anlayışı yerleştirdik. 3.yılımızı doldurduğumuz bu aylarda verdiğimiz bütün sözleri her alanda yerine getiriyoruz. Bir çivi çakılmayan yapıdan 3 yılda Salihli´nin geleceğini oluşturan bir yapıya dönüştürdük. Beldeler ile birlikte 102 mahallemiz oldu. Beldelerin hoyratça harcadığı paraları ödedik ve söz verdiğimiz projeleri hayata geçirdik. 60 yıllık köprüleri yıktık. Sadece temeli atılan kamyon garajını 1,8 milyon lira ödeyerek biz tamamladık? dedi.

"OSB, işsizliğe çare olacak"
Salihli Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kayda, 2. etapta kamulaştırılan sanayi parselleri için 20 firmanın başvuru yaptığını ve bu firmaların yaklaşık 450 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini ifade etti. OSB´nin işsizliğe de çare olacağını savunan Başkan Kayda, doğalgazın da ilçeye gelmesiyle birlikte Salihli´de yeni fabrikaların kurularak istihdamın artacağını kaydetti.
Salihli Belediyesi ile Belediye-İş arasında gerçekleşen toplu sözleşme imza törenine, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye-İş Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, sendika temsilcileri ile işçiler katıldı.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Okluk Koyu'nda genç çifti kabul ederek tebriklerini iletmiş ve düğün davetiyesini bizzat almıştı.

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran dünya evine girdi

Doğru bir planlama ve altyapı ile İzmir’i dünya ölçeğinde termal sağlık merkezi yapabilir

İnciraltı dünya ölçeğinde termal turizm ve sağlık merkezi olabilir"

Çeşme Kalesi'nde açılan sergide Çeşme'nin tarihi yapılar, resim ve fotoğraflarla yeniden hayat buldu.

Tarihi yapılar resim ve fotoğraf karelerinde hayat buldu

Kolon, rektum ve jinekolojik kanserlere bağlı karın zarı yayılımı olan hastalara uygulanan bu ameliyatlar, canlı yayınla toplantı salonuna aktarıldı.

Karın zarı kanserleri tedavisi eğitim programı İzmir’de gerçekleştirildi

Olayda ölü sayısı 3'e yükseldi.

Kütahya'daki patlamada ölü sayısı 3'e yükseldi

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 1.06.2017 12:43:03 556 0

Tarih: 01.06.2017 12:43 Güncelleme: 01.06.2017 12:43
Haberi Sesli Oku
22.07.2025 12:42:00