MANİSA - Manisa´nın Şehzadeler ilçesinde Ali Rıza Çevik İlkokulu Türkiye´de ilki gerçekleştirilecek proje kapsamında yıkılarak altına Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Ali Rıza Çevik İlkokulu tarafından işletilecek otopark yapılacak. Otoparkın üstünde bulunacak okul kısmı ise hayırseverler tarafından inşa edilecek. 
Şehzadeler Belediyesi tarafından, ilçede eğitimde yapılacak yatırımlar düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısında konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 2017 yılında Türkiye´de 122 milyar lira ile en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı´na ayrıldığını belirterek, "2017 yılında 122 milyar lira ile en büyük bütçe Milli Eğitim Bakanlığı´na ayrılmıştır. Bu da toplam bütçemizin yüzde 20´sine tekabül etmektedir. Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Yarınlarımız olan çocuklarımıza vereceğimiz her anlamda iyi bir eğitim ülkemizi aydınlık geleceğe taşımanın temellerini oluşturacaktır. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın da ifade ettiği gibi değişmez hedefimiz eğitimin kalitesini arttırmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime ayırdığımız bütçe ekonomik ve iş birliği kalkınma ülkesi üyelerinin eğitimlerine ayırdığı bütçelerden fazladır" dedi.
Manisa´da 15 yılda yapılan eğitim yatırımlarını açıklayan Baybatur, "İktidara geldiğimiz 2002 yılında Manisa´da öğrenci sayısı 231 bin 91 iken 15 senede öğrenci sayımız yüzde 12 buçuk artmış olup, 260 bin 74 olmuştur. Okul sayısı 908 iken bu sayı 15 senede yüzde 25 artmış bin 135´e ulaşmıştır. Yine 2002´de Manisa´da derslik sayısı 7 bin 621 iken bu sayı 15 senede yüzde 65 artmış olup 12 bin 599 çıkarılmıştır. 2002 yılında Manisa´da 10 bin 374 öğretmen varken bu sayı 15 senede yüzde 70 artarak 17 bin 641 olmuştur. 2002´den bu yana 42 olan spor salonu sayısı 96´ya, 409 olan laboratuvar sayısı 652´ye, 268 olan kütüphane sayısı 354´e çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde Manisa´nın merkezi Şehzadeler ilçemizde eğitim adına hükümet adına önemli yatırımlara imza atacağız" diye konuştu.

Türkiye´de ilk proje Manisa´da
Manisa´nın Şehzadeler ilçesinde faaliyet gösteren Ali Rıza Çevik İlkokulu da, binanın yetersizliği nedeniyle yıkılacak. Yıkılacak okul binasının altına ise yeni yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Ali Rıza Çevik İlkokulu tarafından işletilecek okul inşa edilecek. Otopark kısmı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecekken, okul kısmı hayırseverler tarafından, dış peyzaj çalışmaları ise Şehzadeler Belediyesi tarafından tamamlanacak. Projenin en kısa sürede başlaması beklenirken, AK Partili Baybatur, "Ali Rıza Çevik İlkokulunun altına 400 kişilik otopark yapılacak. Bu otoparkı da Manisa Büyükşehir Belediyesine yaptıracağız. Üstünü hayırseverlere yaptıracağız. Dış peyzajını da Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapacak. Bu otopark yapıldıktan sonra da Şehzadeler Kaymakamlığı ile belediyeler arasındaki görüşmeler neticesinde de bu otopark Milli Eğitim Bakanlığına yani Ali Rıza Çevik İlkokuluna devredilecek. Buradan elde edilen gelir de yine Ali Rıza Çevik İlkokulundaki arkadaşlarımıza kardeşlerimizin hizmetine sunulacak" dedi.
Altı otopark olarak inşa edilecek yeni binada öğrenciler için tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını söyleyen Baybatur, "Gerekli güvenlik tedbirleri artık her tarafta alınıyor. Güvenlik tedbirleri alındıktan sonra hiç bir şekilde bir sıkıntı olmayacağını ifade ettik. Burada bunun Manisa´nın merkezi olduğunu, otopark noktasında Manisa´nın çok sıkıntı yaşadığını bunun da Milli Eğitim Bakanlığı olarak çözülmesi gerektiğini çok net bir şekilde ifade ettikten sonra üzerinin hayırseverlerin yapacağı, dışarısının belediye başkanımızın organize edeceği ve altına belediyenin ve ya başkasının işleteceği değil Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Ali Rıza Çevik İlkokulunun işleteceği bir sistem kuracağımızı söyleyince gerekli görüşmeler zor da olsa ikna edilerek yerine getirildi" ifadelerini kullandı.
Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve basın mensupları katıldı.



İL EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ, SARUHANLI DEVRİYESİNDE

CHP’li vekillerden Manisa çıkarması

Göztepe’den Juan hamlesi

Ege Üniversitesinde kontenjanların yüzde 100’ü doldu

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Karşıyaka Basketbol’dan kısa forvet takviyesi

Motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Restoran sahibi müşteriyi vurdu: 1 ölü

İnşaatta korku dolu anlar: Konteynerin üstünde ceset bulundu

İzmir'de kazada hayatını kaybeden çift Manisa'da toprağa verildi

Uzmanı uyardı: 'Tatil dönüşü sendromuna' dikkat

Manisa'da korsan taşımacılığa denetim

Manisalı Fotoğrafçılar Menemen’den ödülle döndü

Kuyumcularda seçim heyecanı

Manisa'da Yörük kültürü şenlikle yaşatılıyor

Gençliğinde dokudu şimdi duvarlara çiziyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 24.10.2017 07:58:34 537 0

Tarih: 24.10.2017 07:58 Güncelleme: 24.10.2017 07:58
Haberi Sesli Oku
26.08.2025 12:22:00