MANİSA  - Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliği ile yapılan 41 kilometrelik bisiklet yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü yapılacak törenle açılacak. 
İlk etapta 11 kilometrelik bölümü açılacak ve Türkiye´nin ilk 41 kilometrelik bisiklet yolu, Manisa´nın doğusundan batısına uzanıyor. Manisa´nın İstanbul girişinden başlayarak, İzmir çıkışına kadar uzanacak bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi şehrin önemli noktaları yer alıyor. Diğer şehirlere örnek olacak nitelikteki bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Vestel bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın standartlarına uygun olarak kaplayacak. Türkiye´de bir ilk olan 41 kilometrelik bisiklet yolu yerli malı LED´ler ile aydınlatılarak 24 saat kullanıma imkan sağlayacak. Ayrıca Vestel tarafından yola belirli aralıklarla yerleştirilecek olan bilgilendirme ekranları ile de bisiklet ve sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirme yapılacak.
Türkiye´de 41 kilometrelik uzunluğu ile birinci etap açılışı gerçekleştirilecek olan 11 kilometrelik bisiklet yolunun açılışı kapsamında uluslararası spor müsabakası olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu´nun Manisa etabı da geçilecek. Müsabaka kapsamında bisikletçiler Vestel City içindeki güzergahı kullanarak Türkiye ve Manisa´nın tanıtımına katkı sağlayacak. Törene Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katılım sağlaması bekleniyor.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 12.10.2017 16:26:36 598 0

Tarih: 12.10.2017 16:26
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00