Anahtar Kelimeler: Manisa . Milyon Eğitim Desteği Alacak

MANİSA - Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında desteklenecek proje sayısı ve destek miktarı bakımından en başarılı il Manisa oldu.

Çocukların algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan program kapsamında Manisa 12 asil, 4 yedek proje ile 5 Milyon 537 Bin 373 TL eğitim desteği almaya hak kazandı.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak, geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiği Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında hazırlanan projelerin değerlendirilmesi tamamlandı.

TR33 Bölgesinde bulunan Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak İlleri tarafından hazırlanan toplam 60 projenin değerlendirilmesi sonucunda, 34 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Manisa tarafından hazırlanan 17 projeden 12’si asil, 4’ü yedek listeye girerek büyük bir başarı sağlandı.

Hibe Desteği ile 14 Yerleşik, 3 Mobil Kendin Yap Atölyesi Kurulacak

Çocukların geleceğimiz olduğunu ve onlar için yapılan her şeyin çok değerli olduğunu ifade eden Vali Ahmet Deniz, “Artık kodlamanın, yapay zekânın, otomasyonun ön plana çıktığı, endüstri 4.0’ın konuşulduğu dijital bir çağda yaşıyoruz.  Çağın gerisinde kalmamak için de çocuklarımıza bu inovasyon kültürünü, teknolojiye yakınlığını aşılamak, oluşturulan bu platformlar sayesinde de çocuklarımızın bunları gözlemlemesini sağlamak lazım. Çocuklarımızın tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesi gerekli. Yeni projeler hazırlarken çocuklarımızın eğitim ve öğretimine, gelişimlerine nasıl katkı sağlayabiliriz, onları nasıl daha ileri seviyelere taşıyabiliriz diye düşünüyor ve bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye gelecek yıllarda çocuklarımız sayesinde daha güzel yerlere gelecek, o yüzden onlar için yapılan her şey çok önemli ve değerli. Hazırlanan projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından program kapsamında sağlanan toplam 10 Milyonluk hibe desteğinin 4 Milyon 648 Bin 196 TL’lik payını Manisa aldı. Eş Finansman Destekleri ile birlikte Manisa’ya kurulacak olan 14 yerleşik, 3 mobil Kendin Yap Atölyesinin toplam bütçesi 5 Milyon 537 Bin 373 TL’dir.

Hazırlanan projeler ve alınan hibe desteği ile ilimize kazandırılacak olan atölyelerin yanı sıra 638 öğretmenin faydalanacağı 52 adet Eğitmen Eğitimi yapılacak.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 2.08.2019 18:07:00 0
Tarih: 02.08.2019 18:07 Güncelleme: 02.08.2019 18:07
Haberi Sesli Oku