Anahtar Kelimeler: Manisa Kazanıyor

SARUHANLI - 1931 yılında yapılan ve uzun yıllar Vali Konağı olarak hizmet veren tarihi yapının restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Yaşar Karadeniz çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak “Yapı 1931 tarihinde yığma olarak inşa edilmiş. Dönemi içinde çok özel olarak yapılmış. Fakat aradan geçen yıllar içinde çeşitli problemlerin oluştuğu yapıda kapsamlı bir restorasyon çalışması gerçekleşmemiş. Bu sebepten dolayı özellikle yapının sol tarafında, zeminde çeşitli çatlaklarla birlikte statik açıdan çeşitli sıkıntılar ortaya çıkmış. Bununla birlikte mevsimsel şartlar ve diğer etkenlerle yapı iyice yorulmuştur. Yaptığımız ön çalışmalarda öncelikle yapının problemlerini tespit ederek, çözüm önerilerini ortaya koyduk. Daha sonra koruma kurulu onayı ile bir proje hazırladık. Sayın Valimizin de olurları ile restorasyon çalışmalarına başladığımız Vali Konağımızın şehrimize, Manisalılara ve şehrimizi ziyaret edenlere hizmet edecek Manisa Şehir Müzesi’ne dönüşümü sağlanacak. Müzemizde özellikle küllerinden yeniden doğan Manisa’yı anlatmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetin ilk yılları ile birlikte Manisa yangını, şehrin yeniden imarı, kurum ve kuruluşları, eğitim ve kültür hayatı gibi konuların işleneceği yapıda, ayrıca “Kent Belleği” çalışmalarının çekirdeğini oluşturacak bir bölümde oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Vali Yaşar Karadeniz “Vali Konağı şehrimizin Cumhuriyet döneminin sembol yapılarından birisi. Bu yapının yine şehrin tarih ve kültürüne hizmet edecek bir kimliğe kavuşturulacak olması çok önemli. Öncelikle yapının uzun yıllar ayakta kalabilmesi için teknik açıdan gerekli müdahalelerin yapılmasını hedefledik. Başlatılan restorasyon çalışması ile statik ve mimari açıdan zaman içinde oluşan problemler giderilmiş olacak. Diğer yandan Manisalıların, çocukların, gençlerin ve şehrimizi ziyaret edenlerin de ilgi ve merakla gezecekleri, vakit geçirecekleri bir eserin daha hayata geçirilmesi de ayrıca çok mühim” dedi.

Restorasyon çalışmaları akabinde müzeye dönüştürülecek konakta; Millî mücadele dönemi, yangın ve sonrası, şehrin imarı ve ihyası ile eğitim, kültür, spor tarihi gibi konulara değinilecek.



Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

65 Yıllık Hayat Arkadaşına Veda: Faruk Saydam’ın Büyük Kaybı

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti

AK Parti’li Mücahit Arınç'tan RENCO KOMPOZİT'a Ziyaret

İşsize işsizlik maaşı yok: Kriterlere takıldılar

Alacak verecek meselesi kanlı bitti!

Seramiksan Spor Kulübü Midi Takımı Manisa Şampiyonu Oldu

Kayıp olarak aranıyordu… Aracının altında ölü bulundu

Turgutlu’da Feci Traktör Kazası: Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti

SARUHANLI CHP TEŞKİLATINDaN POLİS HAFTASI’NDA ANLAMLI ZİYARET

SARUHANLI BEDELLER MAHALLESİ’NDE YEŞİL VATAN İÇİN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

SARUHANLI ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN POLİS HAFTASI’NDA ANLAMLI ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 3.12.2021 14:54:00 0
Tarih: 03.12.2021 14:54 Güncelleme: 03.12.2021 14:54
Haberi Sesli Oku