Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Büyümeye Devam Ediyor

SARUHANLI - Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2011 yılından bu yana Manisa Merkez ve Saruhanlı İlçesinde ikamet etmekte olan ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara hizmet vermekte. Merkeze kayıtlı hasta sayısının 643’e yükselmesi ve fiziksel olarak yetersiz kalması nedeni ile daha çok danışana hizmet edebilmek amacı ile ikinci kat Ek Hizmet Ünitesi Hayırsever Sayın Ali Çekin'in katkıları ile Hizmete Açıldı.

Merkeze başvuran kişiler biyopsikososyal açıdan değerlendirilerek bütüncül bir tedavi yaklaşımı ile ele alınmakta. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde psikiyatri uzmanı doktor, psikolog, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, ergoterapist görev yapmakta olup, kişiye özel tedavi planı düzenlenmekte ve ev ziyaretleri yapılmakta. Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen resim, spor ve geleneksel el sanatları alanındaki usta öğreticiler ve ergoterapist eşliğinde rehabilitasyon çalışmaları devam etmekte. Düzenli takip ve bütüncül tedavi yaklaşımı sayesinde ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların hastaneye yatışları azalmakta, toplum içerisinde tedavi edilebilmeleri ve topluma uyumları sağlanmakta.

Ek Hizmet Ünitesinin açılışını; Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Erol KARACA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. F. Neslim Yağlı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz, Hayırseverimiz Ali Çekin ve beraberindeki sağlık çalışanlarıyla birlikte yaptılar.

Halka daha iyi hizmet verebilmek adına yürütülen bu çalışmanın ilimiz adına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.02.2023 10:49:00 1475 0
Tarih: 02.02.2023 10:49 Güncelleme: 02.02.2023 10:49
Haberi Sesli Oku