Manisa Şehir Hastanesi’nde Obezite Bilgilendirme Standı kuruldu
Dünya Obezite Günü kapsamında, Manisa Şehir Hastanesi’nde obezite farkındalığını artırmak ve sağlıklı yaşam bilincini güçlendirmek amacıyla bilgilendirme standı kuruldu. Stantta, vatandaşlara obezitenin nedenleri, sağlık üzerindeki etkileri ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve psikolojik faktörlerin obezite üzerindeki etkileri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılara vücut kitle indeksi ölçümleri gerçekleştirilerek bireysel danışmanlık hizmeti de sunuldu.
Başhekim Uzm. Dr. Serkan Saka ile hastane yönetimi birlikte standı ziyaret ederek çalışmaları inceledi ve sağlık personelinden bilgi aldı. Obezitenin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Başhekim Uzm. Dr. Serkan Saka, şu açıklamalarda bulundu: "Obezite, günümüzde dünya genelinde en yaygın ve tehlikeli sağlık sorunlarından biri haline gelmiştir. Sadece aşırı kilo almakla sınırlı kalmayan bu durum, kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon ve hatta bazı kanser türlerine yakalanma riskini artırmaktadır. Modern yaşamın getirdiği hareketsizlik ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezitenin yayılmasını hızlandırmaktadır. Bunun yanı sıra, psikolojik faktörlerin de kilo alımı üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Stres, depresyon ve duygusal yeme alışkanlıkları, bireylerin sağlıklı yaşam biçimlerini sürdürmelerini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle, obeziteyle mücadelede yalnızca fiziksel değil, ruhsal sağlığın da dikkate alınması büyük önem taşımaktadır. Manisa Şehir Hastanesi olarak, obeziteyle mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplum sağlığını korumak adına bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz."
Etkinlik boyunca vatandaşlar, hekim, diyetisyen, hemşire ve psikologlardan sağlıklı yaşam konusunda tavsiyeler alırken, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin hayat kalitesine etkileri hakkında bilgilendirildi.



Dünya zeytin ağacı günü Manisa’da buruk geçti

Manisa’da atık piller fidana dönüşüyor

Japon deprem uzmanı Moriwaki: "Manisa'da dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok, asıl risk ova tarafında"

Akhisar’da tarihi eser ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İki Tofaş araç kafa kafaya çarpıştı: 2'si ağır 3 yaralı

Bavulların içerisinden yaklaşık 17 kilogram uyuşturucu çıktı

Gıda zehirlenmesi şüphesi: 18 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti

Bıçaklı kavga: 1 yaralı

Turgutlu'da SMA bağış kutusu çalındı

Apartman yangını: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA'NIN YÖRESEL KOLONYALARI SARUHANLI'DA YAŞAYAN BARDAKÇI KÖYÜNDEN HEMŞERİMİZDEN.

Traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

'Delirten hastalık' kabusundan 3 yılın sonunda kurtulabildi

Kayıp köpeğini bulana 50 bin lira verecek

Ege Üniversitesi radyoterapide Avrupa’nın eğitim üssü oldu

Efsane müzikal 'Hisseli Harikalar Kumpanyası'na İzmir'de yoğun ilgi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 5.03.2025 11:27:00 1317 0
Tarih: 05.03.2025 11:27 Güncelleme: 05.03.2025 11:40
Haberi Sesli Oku