Anahtar Kelimeler: Manisa Şehir Hastanesinde

Manisa Şehir Hastanesinde bir ilk
Manisa Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisinde ilk defa kapalı yöntemle gerçekleştirilen Atriyal Septal Defekt ameliyatıyla kısa sürede sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.
Manisa Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisinde ilk defa kapalı yöntemle Atriyal Septal Defekt ameliyatı gerçekleştirildi. Çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne başvuran 38 yaşındaki hasta Emine Özdemir Devirgen’e Atriyal Septal Defekt tanısı konuldu. Kalbin iki kulakçığı arasında doğumda var olan ancak 3 yaşına kadar kapanması gereken anormal bir geçiş durumu olan hasta Devirgen, Kalp Damar Cerrahisine sevk edildi. Kalp Damar Cerrahisi Hekimimiz Op. Dr. Tezcan Bozkurt tarafından kapalı yöntemle ameliyat edilen Devirgen enfeksiyon ve uzun süre yatış yükünden kurtularak kısa sürede sağlığına kavuştu. Rahat bir nefes alan ve çarpıntıları giderilen Devirgen tamamlanan tedavisi sonrası hastaneden taburcu edildi.
Yapılan işlemle ilgili bilgi veren Manisa Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tezcan Bozkurt, "Hastamız, atriyal septal defekt hastası, kardiyoloji takipli bir hastaydı. Kardiyolojiden bize cerrahi kararıyla geldi, başvurdu. Atriyal septal defekt, kalbin iki kulakçığı arasında doğumda var olan ama 3 yaşına kadar kapanması gereken anormal bir geçiş durumudur. Hastamız, erişkin konjenital kalp hastalıkları grubunda değerlendiriliyor. 3 yaşından sonra kapanmıyorsa zaten yüzde 80 ihtimalle hayatın belli evresinde cerrahiye gidiyor bu hastalar. Tedavisinde, ağırlıklı olarak gelişen teknolojiyle beraber genellikle septal oklüderlerle ameliyatsız kapatılıyor. Ama bizim hastamızda hem defektin büyüklüğü, hem pulmoner basıncının yüksek olması, hem de Atriyal Septal Defekt'in yerleşim yerinin süperior vena kava’ya yakın olması sebebiyle anjiyografik olarak kapanmaya uygun değildi. O yüzden kardiyoloji tarafından bize cerrahi amacıyla yönlendirildi hastamız. Biz hastanın kendisine bilgilendirmelerimizi yaptık. Ameliyatını planlayıp servise yatışını sağladıktan sonra da kapalı yöntem dediğimiz, göğüs kemiğini açmadan sağ meme altından yaklaşık 4-5 cm’lik bir kesiyle ameliyatını gerçekleştirdik" dedi.
Atriyal Septal Defekt ameliyatlarının çok sıklıkla yapılmadığın belirten Op. Dr. Bozkurt, "Kapalı ameliyatların şöyle bir avantajı oluyor; hastanede kalış süresi daha kısa oluyor, kanama ve enfeksiyon riski daha az oluyor. Sosyal hayata dönüş, araç kullanma, yan dönme, rahat bir şekilde yatma yönünden klasik cerrahiye göre çok daha avantajlı. Kendisi de hızlı bir şekilde sosyal hayata adapte olacağını düşünüyoruz. Nefes darlığı, çarpıntı ağırlıklı olarak, ‘efor dispnesi’ dediğimiz, merdiven çıkarken tıkanma veya düz bir şekilde yatamama, 1-2 yastıkla yatma gibi şikayetler olabiliyor. Çok ilerleyen evrelerde ise eğer Atriyal Septal Defekt'teki o şantın yönü ters dönüyorsa bu sefer de dudaklarda, parmak uçlarında morarmalar olabiliyor ki bizim hastamızda öyle bir durum söz konusu değildi. Bizim Manisa Şehir Hastanesi'nde ilk kez yaptığımız bir meme altından Atriyal Septal Defekt cerrahisi oldu. Bugün de hastamızı şifayla taburcu edeceğiz" diye konuştu.
Ameliyat sonrası hemen ayağa kalkma şansı olduğunu söyleyen hasta Emine Özdemir Devirgen, "Ameliyat sonrası hemen ayağa kalkma şansım oldu. Rahat nefes alabiliyorum artık. Çarpıntılarım yok . Her şey için Tezcan Hocam’a çok teşekkür ederim. Kısa sürede ayağa kalkıp aktivitelerime başlayabildim. Yürüyüşümü yapabiliyorum. Bundan sonraki hayatımda da daha sağlıklı bir hayatım olacağını düşünüyorum. Çok teşekkür ederim. Benim belirti çok azdı, çok az belirtiyle geldim ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Bazı durumlarda hocamızın da belirttiği gibi morarma, bayılma, şişme gibi belirtilerle hastalar başvuruyormuş. Lütfen sağlığınıza dikkat edin ve önemseyin" dedi.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.08.2025 16:49:00 1793 0

Tarih: 12.08.2025 16:49 Güncelleme: 12.08.2025 16:53
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00