MANİSA - MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gelecekteki su sıkıntısının giderilmesi ve yeni su rezervlerinin bulunması amacıyla Akpınar ve Ilıca İçme Suyu Tesislerinin bulunduğu mevkide hidrojeolojik etüt çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalardan elde edilen veriler, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ile paylaşıldı.

Küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün Dünya üzerindeki etkisini hissettirirken, su kaynaklarının hızla azalmasını da beraberinde getiriyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu doğrultusunda su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalara büyük önem veren ve bu konuda ciddi adımlar atan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, artan su ihtiyacına karşılamaya yönelik proje üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda idare bünyesinde bulunan ve Manisa merkezinin önemli bir bölümüne içme suyu sağlayan Akpınar ve Ilıca İçme Suyu Tesislerinin bulunduğu mevkide, yeni su rezervleri tespit etmek amacıyla bir hidrojeolojik etüt çalışması yapıldı. MASKİ tarafından yapılan bu çalışmanın sonucunu Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ile paylaşmak adına bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Cenk, MASKİ Projeler Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, şube müdürleri, ilgili firmanın yetkilileri ile Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar da katıldı. Toplantıda, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yeni su rezervlerini bulmak amacıyla sahada yaptırılan hidrojeolojik etüt çalışmalarının sonuçları sunum eşliğinde paylaşıldı.

“Manisanın su kaynakları için önemli bir çalışma”

Gerçekleştirilen çalışmaların Devlet Su İşlerinin (DSİ) Manisa il merkezine uygun su kaynakları için hazırlattığı MASTER PLAN çalışmaları için büyük önem arz ettiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, bu verilerin uygulanacak projelerin değerlendirilmesinde önemli bir kaynak olacağını belirtti. Aydınyer, “Suya ulaşım gün geçtikçe zorlaşıyor. Susuzluk ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Küresel ölçekte bir soruna karşı mücadele veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün hassasiyetle üzerinde durduğu bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyor, proje üretiyoruz. Manisa merkezinin su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Akpınar ve Ilıca içme suyu tesislerimizin bulunduğu bölgede yeni su rezervleri bulmak amacıyla hidrojeolojik etüt çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamızı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ile paylaşmak amacıyla bir toplantı yaptık. Böylece bu veriler DSİ’nin Manisa il merkezine uygun su kaynakları için hazırlattığı MASTER PLAN projesi için büyük önem teşkil edecek. İdaremiz bünyesinde yürütülen hidrojeolojik etüt verileri Devlet Su İşlerinin (DSİ) planları için de büyük önem arz etmektedir” dedi. 



Günbay ve beraberindeki 4 kişi mahkeme kararıyla tekrar partilerine geri döndü.

İhraç edilmişlerdi, Mahkeme kararıyla geri döndüler!

25 yaşındaki Bağyurdulu genç Ramiz Turgut, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Acı olay: Bağyurdulu genç elektrik akımında hayatını kaybetti!

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tüp bebek merkezinde gördükleri tedaviyle çocuk sahibi olan aileler ve bebekleri, düzenlenen özel bir etkinlikte bir araya geldi.

Manisa CBÜ Tüp Merkezinde ilk buluşma gerçekleştirildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından Turgutlu’da düzenlenen kahvaltı programı, duygu dolu anlara sahne oldu.

Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

LGS'de şaibe iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MEB Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk görevden alındı.

LGS skandalında sıcak gelişme!

Kazada ağır hasar alan sürücü kabininde sıkışan sürücü, hayatını kaybetti.

Saman yüklü tır devrildi; sürücü öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Muhtar Kenan Yıldırım: "300 hayvanlık kapasitemizle kırmızı et üretimine katkı sunacağız"

Muhtar, hayvan ithalatına karşı besihane kuruyor

Sarıgöl ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 52 yaşındaki sürücü Nuri Aşır hayatını kaybetti.

Motosiklet devrildi, sürücüsü yaşamını yitirdi

Yaz aylarında deniz ve havuz keyfi enfeksiyon riskini artırabiliyor.

Kalabalık havuzlar, hastalıklara davetiye çıkarıyor

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar-Geleceğe Dönüşüm’ Uluslararası Hareketlilik Projesi ile farkındalık oluşturdu.

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar Projesi’ ile yurt dışına açıldı

Manisa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklerden biri de Üç Bant Bilardo Şampiyonası’ydı.

Yunusemre Belediyespor bilardoda yine zirvede

İlçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bağ üreticilerine yönelik önemli bir uyarı geldi. Uyarıda bağ salkım güvesinin 3. nesil larvalarına karşı ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı.

Bağcılara salkım güvesi ve unlu bit uyarısı

Salihli ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin zeytin bahçesine uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Otomobil zeytin bahçesine uçtu: Baba öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.02.2022 10:26:00 791 0

Tarih: 10.02.2022 10:26 Güncelleme: 10.02.2022 10:26
Haberi Sesli Oku
17.07.2025 08:36:00