Manisa ihracatta Türkiye'nin lokomotif illerinden biri oldu
Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2024 yılı Dış Ticaret verilerine göre Manisa, 5 milyar 372 milyon 726 bin dolarlık ihracata imza attı. Türkiye'nin en önemli tarım ve sanayi kentlerinden biri olan Manisa’da 2023 yılında elde edilen 5 milyar 551 milyon dolarlık ihracat, 2024 yılında yüzde 3,2’lik düşüşle 5 milyar 372 milyon dolara geriledi.
Manisa aralık ayında gerçekleştirdiği 490 milyon dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan 7. il olurken, toplam ihracatta ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Gaziantep, Sakarya’nın ardından 8. sırada yer aldı. 2024 yılında aralık ayı aynı zamanda ekim ayında gerçekleşen 521 milyon dolarlık ihracatın ardından en fazla ihracatın elde edildiği ikinci ay oldu.
Yerli ve uluslararası birçok firmayı bünyesinde barındıran Manisa’da sektörlere bakıldığında elektrik ve elektronik sektörü aralık ayında 235 milyon dolar olmak üzere 2024 yılında 2 milyar 220 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Manisa'daki elektrik ve elektronik sektörü aynı zamanda 67 ilin toplam ihracatından daha fazla ihracat gerçekleştirdi.
İklimlendirme sanayii aralıkta ihracatını yüzde 2,9 artırarak 51,4 milyon dolara, toplam ihracat ise 680 milyon dolar oldu. Geçen yıla göre yüzde 17,7’lik bir düşüş yaşandı.
Üçüncü sırada yer alan otomotiv endüstrisi aralıkta 48,8 milyon dolar olmak üzere toplamda 652 milyon dolarlık ihracata imza attı. Elektrik ve elektronik, iklimlendirme ve otomotiv sektöründen 3 milyar 554 milyon dolarlık ihracat elde edilirken, Manisa’nın elde ettiği ihracatın yüzde 66’sından fazlası bu 3 sektörden sağlandı.
Sanayi alanındaki bu üç sektör dışında tarım alanında kuru meyve ve mamulleri sektörü en fazla ihracatın gerçekleştiği 4. sektör oldu. Kuru meyve ve mamullerindeki artış devam ediyor. Aralık ayında bu sektörde 21,9 milyon dolar ihracat gerçekleşirken, toplamda ise yüzde 21,3’lük artışla 242 milyon dolardan 294 milyon dolara yükseldi. Aynı zamanda Manisa'da en fazla ihracat yapan ilk dört sektör arasında ihracatını artıran tek sektör kuru meyve ve mamulleri oldu.
Makine ve aksamları sektörü de aralık ayında 19,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, toplamda ise ihracatını yüzde 20,6 artırarak 194 milyon dolardan 234 milyon dolara yükseldi.



Kütahya’nın Gediz İlçesinde bu yıl 21. Düzenlenen Tarhana Festivali görkemli bir törenle açıldı.

21. GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberlik yemeğine katılım yoğun oldu.

GEDİZ AKÇAALANLILAR BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE 3. KEZ BULUŞTU

Kazara sürücü anne ile çocuğu yaralandı.

Trafik kazası: 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Boşandığı eşiyle aynı evde yaşayan kadın, eski kocası tarafından defalarca bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bir kadın, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Dikkatsizlik sonucu iki araç kavşakta çarpıştı.

Kavşakta çarpışan iki otomobil hurdaya döndü: 5 yaralı

Yeni düğün yapan teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar'dan haber alamayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.01.2025 11:37:00 1080 0

Tarih: 06.01.2025 11:37 Güncelleme: 06.01.2025 11:37
Haberi Sesli Oku
21.07.2025 08:39:00