Tarih: 16.02.2022 15:28

Manisa Gazeteciler Cemiyetinden Gazeteci Hülya Kılınç'ın “Ahlak” yazılı Ahlak Bürosu’ndan bir kadın polis ile götürülmesine tepki

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA - “Manisa Gazeteciler Cemiyetimizin sürekli basın kartı sahibi olan üyemiz Gazeteci Hülya Kılınç'ın kendi isteği ile gitmiş olduğu Manisa Adliyesi’nde TEM Şubesi ekiplerince gözaltına alınmasıyla başlayan ve savcılık tarafından ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından TEM Şubesi kadın polislerince değil, yeleğinde “Ahlak” yazılı Ahlak Bürosu’ndan bir kadın polis ile götürülmesi ve bu görüntünün basına yansımasını ahlaki boyut ve kişisel haklara müdahale olarak değerlendirmekteyiz.

Kaldı ki "Ahlâk Bürosu" yelekli polislerin, fuhuş baskınlarında gözaltına alınan kişilerin sevki sırasında görev aldığı da tüm kamuoyunca bilinmektedir.

Cemiyetimize kayıtlı olan Gazeteci Hülya Kılınç'a yönelik yapılan bu uygulama kabul edilir bir durum olamaz. Yetkililerden gerekli özrün cemiyet üyemiz Hülya Kılınç'tan, ailesinden ve kamuoyundan dilenmesi gerekmektedir. Bu özrü bekliyoruz. Meslektaşımızın yanındayız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —