Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    3809,24% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden Açıklama

Manisa Gazeteciler Cemiyeti

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden Açıklama

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden Açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemleri takip eden gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanması, basın özgürlüğü açısından ciddi endişeler doğurmaktadır. Siyasi ve toplumsal olarak tartışmalı süreçlerde, amacı halkı bilgilendirmek ve ekmeğini kazanmak olan gazeteciler hedef gösterilmemelidir. Gazetecilerin görevlerini özgürce yerine getirebilmesi, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşabilmesi için hayati öneme sahiptir. Demokratik bir toplumda basın mensuplarının karşılaştığı bu tür müdahaleler maalesef demokrasimizi yaralamaktadır.
 Diğer yandan basın kuruluşlarına yönelik boykot çağrıları, medya sektöründe çalışan birçok gazetecinin işsiz kalma kaygısını arttırmakta, basın emekçilerinin geçim kaynaklarını tehdit etmektedir. Medya organlarının eleştirilebilir olması doğaldır, ancak bu eleştirilerin basın çalışanlarının geleceğini tehlikeye atacak boyuta ulaşması, gazetecileri daha da zor bir duruma sokmaktadır.
 Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgular; basın özgürlüğünün korunmasının demokrasinin ve toplumsal barışın temel taşı olduğunu hatırlatırız.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor