Anahtar Kelimeler: Manisa Gazeteciler Cemiyeti' Açıklama

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden Açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemleri takip eden gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanması, basın özgürlüğü açısından ciddi endişeler doğurmaktadır. Siyasi ve toplumsal olarak tartışmalı süreçlerde, amacı halkı bilgilendirmek ve ekmeğini kazanmak olan gazeteciler hedef gösterilmemelidir. Gazetecilerin görevlerini özgürce yerine getirebilmesi, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşabilmesi için hayati öneme sahiptir. Demokratik bir toplumda basın mensuplarının karşılaştığı bu tür müdahaleler maalesef demokrasimizi yaralamaktadır.
 Diğer yandan basın kuruluşlarına yönelik boykot çağrıları, medya sektöründe çalışan birçok gazetecinin işsiz kalma kaygısını arttırmakta, basın emekçilerinin geçim kaynaklarını tehdit etmektedir. Medya organlarının eleştirilebilir olması doğaldır, ancak bu eleştirilerin basın çalışanlarının geleceğini tehlikeye atacak boyuta ulaşması, gazetecileri daha da zor bir duruma sokmaktadır.
 Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgular; basın özgürlüğünün korunmasının demokrasinin ve toplumsal barışın temel taşı olduğunu hatırlatırız.



Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 26.03.2025 09:57:00 1512 0
Tarih: 26.03.2025 09:57 Güncelleme: 26.03.2025 09:57
Haberi Sesli Oku