Anahtar Kelimeler: Manisa Deprem Bölgesi Seferber

Manisa, Deprem Bölgesi İçin Seferber Oldu

Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin yaraları el birliği ile hızla sarılmaya devam ediyor.

Tüm illerde olduğu gibi Manisa'da deprem bölgesine yardım için seferber olmuş durumda. Vali Yaşar Karadeniz, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç ve Soma ilçelerini ziyaret ederek ilçelerden deprem bölgesine giden yardımları yerinde inceledi.

İlçelerdeki Yardım Toplama Merkezlerini ve Depremzede Kayıt Merkezlerini ziyaret eden Vali Karadeniz, deprem bölgesine gönderilmek üzere konteynır ve soba üretimi yapan işletmelerde inceleme yaparak yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz ilk olarak Saruhanlı İlçesini ziyaret etti. Vali Karadeniz’e Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki iki biçki dikiş atölyesi ile bir el sanatları atölyesinde deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderilmek üzere gönüllü kursiyerler tarafından, polar battaniye, çarşaf, yastık, bere, çorap, kışlık yetişkin ve çocuk kıyafeti, eldiven, patik, yelek vb. ürünlerin üretildiği bilgisi verildi.

Vali Karadeniz daha sonra Saruhanlı Belediyesi Kapalı Spor Salonunu ziyaret ederek toplanan yardım malzemelerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Akhisar İlçesini Ziyaret

Saruhanlı İlçesindeki yardım çalışmalarını inceledikten sonra Akhisar ilçesine giden Vali Karadeniz, deprem bölgesine gönderilmek üzere Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde konteynır üretimi yapan fabrikayı ziyaret etti. Konteynır üretimi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karadeniz’e 5 adet konteynır üretiminin devam etmekte olduğu bilgi verildi.

Ayrıca Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde 152 adet soba ve 500 adet çadırın üretilerek deprem bölgesine gönderildiği, 150 adet çadırın ise hazır olup, tamamı 1000 adet olacak şekilde hazırlanıp deprem bölgesine gönderileceği belirtildi.

Akhisar Kayhan Ergün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde 140 adet soba üretildiği, 250 adet soba üretimine devam edildiği ifade edildi.

Vali Karadeniz daha sonra Akhisar Ayni Yardım Toplama Alanını ve Akhisar Depremzede Kayıt Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Kırkağaç İlçesini Ziyaret

İlçelerde yapılan yardım toplama faaliyetlerini yerinde inceleyen Vali Karadeniz, Kırkağaç İlçesinde odun sobası üretimi yapan işletmeyi ziyaret etti. Vali Karadeniz, daha sonra Kırkağaç Depremzede Barınma Alanını ziyaret ederek ilçeye gelen depremzede sayısı, gelen depremzedeler için yapılan yardım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kırkağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere 40 adet çadır içi sobanın üretildiği, 50 adet soba üretimine devam edildiği kaydedildi.

Soma İlçesini Ziyaret

Vali Karadeniz son olarak Soma İlçesini ziyaret etti. Soma İlçesi ziyaretinde ilk olarak Soma Depremzede Kayıt Merkezine uğrayan Vali Karadeniz, ilçeye gelen depremzedelerin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Soma Konteynır-Seyyar Tuvalet Üretim Merkezi, Soma Gıda-Giyim Sosyal Marketi ve Soma Varil Soba Üretim Merkezini ziyaret eden Vali Karadeniz yapılan üretim çalışmalarını yerinde inceledi. 

Vali Karadeniz’e Soma Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından 100 adet soba, 4 adet konteyner ev ve 6 adet prefabrik tuvalet üretimi yapıldığı, Soma Ege Linyitleri işletmesi tarafından 644 adet sobanın üretilip deprem bölgesine gönderildiği, 191 adet soba üretiminin devam ettiği, 165 adet sobanın gönderilmesinin planlandığı bilgisi aktarıldı.

Vali Karadeniz, bütün illerde olduğu gibi ilimizde vatandaşlarımızın yaşanan deprem sonrası depremzedelere yardımcı olabilmek için canla başla çalıştıklarını ifade ederek emek veren herkese teşekkürlerini iletti.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.02.2023 09:47:00 2989 0

Tarih: 17.02.2023 09:47 Güncelleme: 17.02.2023 09:47
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00