Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı ‘Kadına Şiddete Karşı İletişim Projesi – NAR’ kapsamında kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Cengiz Ergün’ün kadına karşı şiddetle mücadele konusuna hassasiyetle yaklaştığını belirterek; yapılacak çalışmalara Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tam destek vereceklerini ifade ettiler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda İnsan Hakları Programı desteği ile yürüttüğü ‘NAR – Kadın Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı düzenlendi. Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, AB ve Hollanda Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve Manisa merkezdeki kadın mahalle muhtarları katıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 2019-2021 yılları arasında yaptığı anket çalışmaları ve taramalara göre göre NAR projesinin şekillendiğini belirten Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, İzmir-Manisa ve Muğla’da mahalle buluşmaları gerçekleştireceklerini söyledi. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şenay, şiddet mağduru kadınların neler yapması ve nerelere başvuru yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirmede bulunarak, kadın muhtarlara çağrıda bulundu. Şiddet konusunda farkındalık yaratmayı ve kadınları güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında belgesel, kamu spotu, gazete haberleri gibi içeriklerin üretildiğini belirten Şenay, ‘Şiddeti Haber Ver’ ve ‘Mahallemizi Şiddete Kapattık’ sloganları ile kadına karşı şiddetin dönüşümü için yazılı ve görsel medya çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da Başkan Cengiz Ergün’ün kadına karşı şiddetle mücadele konusuna hassasiyetle yaklaştığını ve Manisa’da yapılacak çalışmalara Büyükşehir Belediyesinin tam destek vereceğini belirttiler. Toplantının ardından yapılan bilgilendirmede 30-31 Mayıs tarihlerinde Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde iki pilot mahallede şiddetin önlenmesine yönelik olarak Nar Mahalle Buluşmalarının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.



Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Cemre Baysel yeni dizisi için imaj değişikliğine gitti! Sosyal medya ikiye bölündü

Feci Kaza: 2 Ölü, 1 Yaralı

Domates kurutma alanlarında görsel şölen

Manisalı kuyumcuların yeni başkanı Ödevli oldu

Bekçilerin dikkati çalıntı motosikleti yakalattı

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 12.04.2022 16:04:00 1015 0

Tarih: 12.04.2022 16:04 Güncelleme: 12.04.2022 16:04
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00