MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik 17 milyon TL’lik ek bütçe desteğiyle birlikte bu alanda çalışmalarına hız veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kanadı noktalı sirke sineği ile mücadele kapsamında 100 bin adet doğal elma sirkesi alımı için Tariş yetkilileriyle protokol imzaladı. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, geçen yıl 50 bin adet alınan elma sirkesinin bu yıl 100 bine çıkarıldığını vurgulayarak, uygulamanın 8 ilçede yapılacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde sürü iyileştirme projesinden seracılığa, meyveciliği geliştirme projesinden sulama göletlerine, gübre desteğinden agril örtü dağıtımına üretimin desteklenmesi ve tarımsal kalkınmanın sağlanması adına çalışmalarını titizlik ve kararlılıkla sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, kanadı noktalı sirke sineği ile mücadele kapsamında 100 bin adet doğal elma sirkesi alımı için Tariş yetkilileriyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ile bir araya gelen Tariş yöneticileri, 100 bin şişe elma sirkesi alımı ile ilgili işbirliğini içeren protokolü, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ile birlikte imza altına aldı.

Tariş’ten Destek ve Teşekkür Mesajı

Protokolün imzalanmasının ardından Tariş yetkililerince yapılan açıklamada, “Yaklaşık 2 yıldır kanadı noktalı sirke sineğine karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz proje, devam ediyor. Üreticilerimizden gelen tepkiler oldukça başarılı olduğumuz yönünde. Kooperatifçilik mantığıyla bu projeye desteğimiz devam edecek. Teşekkür ediyoruz” denildi.

Kimyasal İlaçlama Yerine Biyoteknik Mücadele

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, “100 bin şişe elma sirkesi alımıyla ilgili birazdan protokol imzalayacağız. Bu, meyve ağaçlarını kimyasal ilaçlama yerine biyoteknik mücadeleyi etkin hale getirmek için yürütülen bir mücadele. Daha önce geçtiğimiz yıllarda da yapıldı ama Başkanımızın 10 milyon TL’lik bütçemize artı 17 milyon TL olmak üzere 27 milyon TL’lik destek paketinden sonra bu sayı 100 bine çıkarıldı ve 8 ilçede uygulanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

8 İlçede Uygulama Yapılacak

Önemli bir karantina zararlısı olan D. Suzuki’nin, yumuşak meyveler ve meyve bitkilerinde tehdit yarattığını ve istenilen ürün kalitesi yakalanamadığından %5 ile %100 arasında ekonomik kayıp yaşanmasına neden olduğunu belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Bu tehdidi ortadan kaldırmak amacıyla Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca, Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifi’nden alınan kükürtsüz doğal elma sirkesi ile biyoteknik mücadele yapılacak. İlimizde kiraz yetiştirilen Akhisar, Demirci, Gördes, Kula, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Turgutlu, Yunusemre ilçelerimizde bu zararlı tespit edilmiş olup, bu ilçelerde Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle yoğun çiftçi eğitim çalışması yapılarak mücadele yöntemi anlatılmıştır. Kanadı noktalı sirke sineği ile mücadele kapsamında 100 bin adet elma sirkesinin 18 Nisan haftası dağıtılmasını planlıyoruz. 100.000 şişe 100.000 ağaca sirke sineği zararına karşı tuzak olarak asılacak ve ilaç kullanmadan ürünlere zarar vermesi önlenecek. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 9.04.2022 09:15:00 697 0

Tarih: 09.04.2022 09:15 Güncelleme: 09.04.2022 09:15
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00