MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Antalya’da düzenlenen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A- İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PANELİ”ne katıldı. SECAP projesi kapsamında yürütülen çevreci projelerin anlatıldığı panelde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin ‘Evsel Katı Atıkların Trenle Taşınması Projesi’, ‘Elektrikli Otobüs Projesi’ ve ‘Kaya Bahçeleri’ projeleri, panele katılanlarla paylaşıldı.

İLBANK ile Dünya Bankası arasındaki antlaşma ile finanse edilen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi (SŞP)” kapsamında, 11-14 Haziran tarihleri arasında Antalya’da “Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A- İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PANELİ” adı altında organizasyon düzenlendi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Mühendisi Efnan Bacı, Jeoloji Mühendisi Aylin Beril Günay, Biyolog Hilal Kutluyer ve danışman firma Arup Mühendislik temsilcileri katıldı.

Bilgi Paylaşımında Bulunuldu

Gerçekleştirilen toplantıda, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” ve “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı” uygulamalarının sunumları ve dünya çapında yapılan ulusal ve uluslararası iyi uygulama örneklerinin bilgi paylaşımlarında bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi adına panelde sunum gerçekleştiren Çevre Mühendisi Efnan Bacı, SECAP (Manisa Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı) projesi kapsamında Türkiye’de bir ilk olan “Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi”, yine Türkiye’nin 30 Büyükşehir içerisinde en büyük elektrikli otobüs filosuna sahip “% 100 Elektrikli Otobüs Projesi”, Türkiye’nin özgün projelerinin içerisinde yer alan “Kaya Bahçeleri” gibi çalışmaları katılımcılara anlattı.



Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 28.06.2022 10:02:00 0
Tarih: 28.06.2022 10:02 Güncelleme: 28.06.2022 10:02
Haberi Sesli Oku