MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Antalya’da düzenlenen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A- İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PANELİ”ne katıldı. SECAP projesi kapsamında yürütülen çevreci projelerin anlatıldığı panelde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin ‘Evsel Katı Atıkların Trenle Taşınması Projesi’, ‘Elektrikli Otobüs Projesi’ ve ‘Kaya Bahçeleri’ projeleri, panele katılanlarla paylaşıldı.

İLBANK ile Dünya Bankası arasındaki antlaşma ile finanse edilen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi (SŞP)” kapsamında, 11-14 Haziran tarihleri arasında Antalya’da “Sürdürülebilir Şehirler Projesi Bileşen A- İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PANELİ” adı altında organizasyon düzenlendi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Mühendisi Efnan Bacı, Jeoloji Mühendisi Aylin Beril Günay, Biyolog Hilal Kutluyer ve danışman firma Arup Mühendislik temsilcileri katıldı.

Bilgi Paylaşımında Bulunuldu

Gerçekleştirilen toplantıda, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” ve “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı” uygulamalarının sunumları ve dünya çapında yapılan ulusal ve uluslararası iyi uygulama örneklerinin bilgi paylaşımlarında bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi adına panelde sunum gerçekleştiren Çevre Mühendisi Efnan Bacı, SECAP (Manisa Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı) projesi kapsamında Türkiye’de bir ilk olan “Evsel Atıkların Trenle Taşınması Projesi”, yine Türkiye’nin 30 Büyükşehir içerisinde en büyük elektrikli otobüs filosuna sahip “% 100 Elektrikli Otobüs Projesi”, Türkiye’nin özgün projelerinin içerisinde yer alan “Kaya Bahçeleri” gibi çalışmaları katılımcılara anlattı.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 28.06.2022 10:02:00 849 0

Tarih: 28.06.2022 10:02 Güncelleme: 28.06.2022 10:02
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00