Manisa Büyükşehir online eğitim ile bin 254 öğrenciyi sınavlara hazırlıyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik hayata geçirdiği Online Eğitim Platformu’yla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan bin 254 öğrenci, kaliteli eğitim hizmetine ücretsiz olarak ulaşıyor. Kurslarda ikinci dönem 3 Şubat günü başlarken kayıtlar ise aralıksız olarak devam ediyor.
Dershane hizmeti alamayan ya da ek derslerle bilgilerini pekiştirmek isteyen gençlere zorlu sınav sürecinde destek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, online eğitim sistemiyle 623’ü 8. sınıf, 297’si 12. sınıf ve 334’ü mezun öğrenci olmak üzere toplam bin 254 öğrenciyi sınavlara hazırlıyor. Öğrenciler, öğretmenlerle canlı derslere katılıp konu anlatımlarını dinlerken anlık veya sonrasında sorular sorabiliyor. Kaçırdıkları derslerin tekrarına ise sistem üzerinden her zaman ve her yerden ulaşabiliyor. Öğrencilere, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteği de ücretsiz olarak sunuluyor.
Sistemin tüm öğrenciler için daha ulaşılabilir olması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalıştıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen, "Online eğitim hizmeti geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana Manisa’daki 8 ve 12. sınıflar ile liseden mezun öğrencilerimize hizmet vermekte. Şu an 623 öğrencimiz LGS sınavına, 631 öğrencimiz de YKS’ye online eğitim hizmetiyle hazırlanmakta. Amacımız, sistemin tüm öğrenciler için ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak. Öğrencilerimizi hem akademik hem de rehberlik anlamında en iyi şekilde hazırlayarak en iyi sonucu almalarını sağlamak istiyoruz. Belirli periyotlarla deneme sınavları yapıyoruz. Yapılan deneme sınavlarının veri analizlerini yaparak, öğrencilerimizin eksik olduğu konuların tespit edilmesi ve bu konular üzerinde ekstra çalışmalar yapılmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve istedikleri tüm desteği vermeye hazırız" dedi.
MABEM Online Eğitim Koordinatörü Selin Susmaz, "Derslerimiz canlı olarak yayınlanıyor ve öğrencilerimiz öğretmenlere ders sırasında veya sonrasında sorular sorabiliyor. Öğrencilere, ayrıca, bu süreç boyunca ücretsiz online rehberlik dersleri de veriyoruz. Sınavlara yönelik rehberlik seminerleri yapıyoruz. Ücretsiz online deneme sınavları yapıyoruz. Ayrıca, öğrencilerle dijital içerikler paylaşılıp online ödevlendirmeler de yapılıyor. Psikolojik danışmanlık desteği de sağlıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Online Eğitim Merkezi olarak sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerimizin her an yanındayız. Tüm öğrencilerimizi derslerimize bekliyoruz" diye konuştu.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.02.2025 10:31:00 893 0

Tarih: 03.02.2025 10:31 Güncelleme: 03.02.2025 10:31
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00