Manisa Büyükşehir online eğitim ile bin 254 öğrenciyi sınavlara hazırlıyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik hayata geçirdiği Online Eğitim Platformu’yla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan bin 254 öğrenci, kaliteli eğitim hizmetine ücretsiz olarak ulaşıyor. Kurslarda ikinci dönem 3 Şubat günü başlarken kayıtlar ise aralıksız olarak devam ediyor.
Dershane hizmeti alamayan ya da ek derslerle bilgilerini pekiştirmek isteyen gençlere zorlu sınav sürecinde destek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, online eğitim sistemiyle 623’ü 8. sınıf, 297’si 12. sınıf ve 334’ü mezun öğrenci olmak üzere toplam bin 254 öğrenciyi sınavlara hazırlıyor. Öğrenciler, öğretmenlerle canlı derslere katılıp konu anlatımlarını dinlerken anlık veya sonrasında sorular sorabiliyor. Kaçırdıkları derslerin tekrarına ise sistem üzerinden her zaman ve her yerden ulaşabiliyor. Öğrencilere, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteği de ücretsiz olarak sunuluyor.
Sistemin tüm öğrenciler için daha ulaşılabilir olması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalıştıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen, "Online eğitim hizmeti geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana Manisa’daki 8 ve 12. sınıflar ile liseden mezun öğrencilerimize hizmet vermekte. Şu an 623 öğrencimiz LGS sınavına, 631 öğrencimiz de YKS’ye online eğitim hizmetiyle hazırlanmakta. Amacımız, sistemin tüm öğrenciler için ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak. Öğrencilerimizi hem akademik hem de rehberlik anlamında en iyi şekilde hazırlayarak en iyi sonucu almalarını sağlamak istiyoruz. Belirli periyotlarla deneme sınavları yapıyoruz. Yapılan deneme sınavlarının veri analizlerini yaparak, öğrencilerimizin eksik olduğu konuların tespit edilmesi ve bu konular üzerinde ekstra çalışmalar yapılmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve istedikleri tüm desteği vermeye hazırız" dedi.
MABEM Online Eğitim Koordinatörü Selin Susmaz, "Derslerimiz canlı olarak yayınlanıyor ve öğrencilerimiz öğretmenlere ders sırasında veya sonrasında sorular sorabiliyor. Öğrencilere, ayrıca, bu süreç boyunca ücretsiz online rehberlik dersleri de veriyoruz. Sınavlara yönelik rehberlik seminerleri yapıyoruz. Ücretsiz online deneme sınavları yapıyoruz. Ayrıca, öğrencilerle dijital içerikler paylaşılıp online ödevlendirmeler de yapılıyor. Psikolojik danışmanlık desteği de sağlıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Online Eğitim Merkezi olarak sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerimizin her an yanındayız. Tüm öğrencilerimizi derslerimize bekliyoruz" diye konuştu.



Büyükşehirden mübadelenin 102. yılında anma etkinliği

Devlet bu kez çiftçinin cebine göz dikti! Artık o da ücretli olacak

2025 YILI SARUHANLI İLÇESİ TOPLANTI GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLERİ GÜZERGÂHI TOPLANMA VE DAĞILMA YERLERİ

Bu nasıl asker eğlencesi? Yaşlı kadın olan biteni şaşkınlıkla izledi

KIBRIS GAZİMİZ FERHAT GENCER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Manisa İtfaiyesi 2024'te 16 bin olaya müdahale etti

Otel yangınında ölen anne kızın helalliğinde gözyaşları sel oldu

Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı

Başkan Kaplan'dan Arslan ailesine ziyaret

Zeyrek’ten katılımcı yönetim vurgusu ve imar planı müjdesi

Yenidoğan çetesiyle ilgili yeni gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı

Türk Sağlık Sen'den aile hekimleri ve çalışanlarına tam destek

Manisa'da 3 bin 500 yükümlü topluma kazandırılacak

Devriye görevinde fenalaşarak hayatını kaybeden polis memuruna son görev

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.02.2025 10:31:00 128 0

Tarih: 03.02.2025 10:31

Haberi Sesli Oku