MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı Sayıştay Raporu hakkında bilgilendirmede bulundu. Sayıştay müfettişlerince yapılan denetimlerde herhangi bir kamu zararı bulunmadığını vurgulayan Yalçınkaya, Büyükşehir Belediye bütçesinin de, bütçe dengesinin korunarak yine fazla verdiği bilgisini paylaştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı’nda 2021 yılı Sayıştay Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Rapor özeti hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, “Sayıştay raporunda tüm önemli yönleriyle sunmuş olduğumuz bilgilerin doğru ve güvenilir olduğu belirtilerek, Sayıştay raporunda belediyemize ait herhangi bir sorgu veya kamu zararı ortaya koyulmamıştır. Söz konusu raporda sadece 11 adet bulgu bulunmuştur. Bu bulguların tamamı tavsiye niteliğindedir. Dolayısıyla sorguya alınmış ya da kamu zararı oluşturan herhangi bir hükme yer verilmemiştir”  dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Bütçe Fazlası Verdi

Raporda ortaya konan mali tabloyla ilgili de bilgi veren Yalçınkaya, “2021 yılına ilişkin olarak net bütçe gelirlerimizde yüzde 28’lik artışla 1 milyar 471 milyon Lira’lık bir bütçenin oluştuğu, gelirlerimizde hedeflerimizde yüzde 115’e ulaştığımız; giderlerimiz konusunda da yüzde 26’lık bir artış olduğu, 1 milyar 433 milyonluk bir giderle de yüzde 96 seviyesinde gider hedefimize de ulaştığımız tespit edilmiştir. Bütçe yönetiminde dengenin korunmasının sağlandığı ve 2021 yılında 38 milyonluk bir bütçe fazlası verdiğimiz de Sayıştay raporuyla tespit edilmiştir. Raporumuz, Sayıştay’ın sitesinde yayınlanmıştır. Detaylı incelemek isteyenler, Sayıştay’ın sitesinden bakabilirler. Dolayısıyla sadece bulgu niteliğinde yer alan önerilerin bir kısmına katıldığımızı, bir kısmına katılmadığımızı da Sayıştay’a iletmiş bulunmaktayız. Herhangi bir kamu zararı ya da sorgu da idaremizde bulunmamaktadır” diye konuştu.



Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.11.2022 12:36:00 631 0

Tarih: 09.11.2022 12:36
Haberi Sesli Oku
11.04.2025 16:56:00