MANİSA - Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi; 7 Nisan 2016 tarihinde İtfaiye biriminin merkez ilçelerinin devreye alınması ile faaliyete başlamış olup, 16 Mayıs 2016’da Sağlık, 23 Eylül 2016’da AFAD, Şubat 2017’de Emniyet merkez ilçeleri ile Jandarma ve 1 Mart 2017 tarihinde Orman Yangın ihbar birimi devreye alınmıştır. 29 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilimizde tüm kurumlar tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 112 Tek Acil Çağrı Numarası sistemine dâhil olmuştur.

Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi olarak Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, AFAD ve Orman kurumları ile tüm acil durumlarda vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Her türlü acil durumun yanında pandemi döneminde vefa destek talepleri, Covid-19 ve İSDEM şikâyetleri içinde 7/24 vatandaşlarımızın her türlü talebini yerine getirdik. 112’yi her tuşladığınız anda hem telefonda hem de olay yerine en kısa sürede ulaşan tüm personelimiz özverili bir şekilde sizlere yardımcı olmaktadır. 2020 yılı Mart ayında başlayan pandemi önlemleri nedeniyle oluşan kısıtlamalar sonucu ihtiyaçları kendisi veya yakını tarafından giderilemeyen vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla tüm ihtiyaçları giderildi. Acil durum çağrıları, Vefa Destek talepleri, Covid-19 ve İSDEM ihbarları, bilgi amaçlı danışma telefonları ile oluşan ve devam eden çağrı yoğunluğuna rağmen verilen tüm hizmetler aksamadan yerine getirilmiştir. Ancak gelen aramaların %59’unu asılsız ihbarlar ve gereksiz kullanımlar oluşturmaktadır. Gereksiz aramaların acil ve gerçek çağrı olup olmadığı sorgulanırken geçen süre, acil vakaların müdahalesinin gecikmesine ve hayati sonuçlara neden olabileceği unutulmamalıdır.

2016 yılının Nisan ayından beri hafta sonu, resmi tatil ve dini bayramları gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak 365 gün 7/24 yoğun bir çalışma sistemiyle görevini yerine getiren 112 Acil Çağrı Merkezi personeli gereksiz aramalara, asılsız ihbarlara hatta hakaret ve küfürlere maruz kalmaktadır. Bu yoğun tempoda çalışan personellerimizin görevlerini daha iyi yerine getirebilmeleri için Manisa halkının, 112 acil çağrı hattını gereksiz meşgul etmemeleri ve o esnada gerçekten acil hizmete ihtiyaç duyan yurttaşlarını da düşünerek hareket etmelerini temenni ediyoruz.

Acil çağrı merkezine gelen aramanın yanlış kullanım olması halinde çağrı karşılama personeli arayana dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgilendirme yapar, suiistimal amaçlı çağrılarda ise aynı numaradan bu tür aramaların devam ettirilmesi halinde idari para cezası uygulanacağı bilgisi verilir. Gereksiz aramalarla ilgili olarak belirlenen numaralara ait adres ve kimlik bilgileri kısa sürede tespit edilerek ilgili kişi veya kişilere idari para cezası kesilir. 5326 sayılı Kabahatler Kanununun Asılsız İhbar başlıklı 42/A –(02.07.2018-KHK-703/20) maddesine göre Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul eden, asılsız ihbarda bulunan, görevi başındaki devlet memuruna küfür ve hakaret etmek suretiyle veya sürekli sessiz çağrılar ile suiistimal amaçlı yapılan aramalara ilişkin 2018-2022 yılları arasında toplam 103 kişiye 38.059 Türk Lirası, 2022 yılında ise 69 kişiye 36.141 Türk Lirası idari para cezası kesilmiştir.

2022 yılının ilk 6 ayı gelen 748.243 acil çağrının 443.841’i asılsız çağrı olması sebebiyle 112 Acil Çağrı hattının hangi durumlarda aranmasını gerektiği hakkında bilgi vermek, gereksiz aramaların önüne geçmek için Manisa geneli 23 okul ve 4345 öğrenciye ulaşılıp, ilçelerdeki mahalle muhtarlıklarına, kahvehanelere, esnaflara afiş ve broşür dağıtılarak 7’den 70’e herkes 112’nin önemi hakkında bilgilendirilmiştir. 112 acil hattına sadece kendimizin değil başkalarının da ihtiyacı olabileceğini ve bu ihtiyacın hayati önem taşıdığını bilerek dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmaya yönelik tüm çalışmalarımız devam etmektedir.

Sizin ne zaman, nerede 112’ye ihtiyaç duyacağınız belli olmaz ama her ihtiyaç duyduğunuzda 112 hep yanınızda olacaktır.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 7.07.2022 12:13:00 692 0

Tarih: 07.07.2022 12:13

Haberi Sesli Oku