SGK İl Müdürü Murat Saygı, Manisa nüfusunun yüzde 98,6`sının sosyal güvenlik kapsamında olduğunu bildirdi.

Saygı, Manisa`nın 1 milyon 346 bin olan nüfusunun, 1 milyon 327 binin sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğunu kaydetti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Manisa Ticaret Borsası (Mtb) işbirliğiyle Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu`nda düzenlenen Sosyal Güvenlik Kurumu Bilgilendirme Toplantısı`nın açılışında konuşan İl Müdürü Saygı, Sgk`nin insanların geleceğini güvence altına alan bir kurum olduğunu dile getirdi.

SGK`nın giderek insanların nazarında büyük önem arz etmeye başladığını ifade eden Murat Saygı, mevzuatının da buna sürekli uyum sağladığını gördüklerini belirterek,

"Mevzuatımızda gelişme, değişim devam etmekte. Bununla ilgili kapsam sürekli genişliyor." dedi. Genel Sağlık Sigortası uygulamasının çok büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Yine ilimiz, kendine has özelliği, sanayisi ve tarımıyla güçlü bir il. Baktığımızda diğer iller bir özelliğiyle önde oluyor ama Manisa ilinin kendine has bir özelliği var. O da hem sanayisinin hem ticaretinin hem de tarımının ön planda olması. İl geneline baktığımızda rakamlar bunu destekliyor.

211 bin 4A grubu çalışanımız, 84 bin 4B`li çalışanımız ve 40 bin 4C`li çalışanımız var; yani 335 bin çalışan ve il nüfusunun da yüzde 25`ine tekabül ediyor. Ondan dolayı ilimizde istihdam gayet yüksek. Bu konumda tabii Sgk`nın üzerine düşen hususlardan bir tanesi de buradaki değişime hep ayak uydurmak, bu değişimi teknolojik gelişimlerle, yatırımlarla takip etmek, vatandaşa hızlı, kaliteli hizmet sunmak. Artık hizmeti sunmak tek başına yetmiyor, zaman kaybetmeden en kısa sürede ve vatandaşları memnun edecek şekilde sunulması gerekiyor. Bu yönündeki çalışma il genelinde devam etmekte ama şunu sevinerek söylüyoruz, teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan bir iliz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sgk Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzmanı A.Zübeyde Dikeçoğlu, kayıtdışı istihdamla mücadelede yenilikçi yöntemleri, Sgk İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili İbrahim Karatepe sosyal güvenlikte teşvik uygulamalarını, Sgk İşverenler Prim Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzmanı Meryem Dündar Şimşek sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında işveren uygulamalarını, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Uzman Yardımcısı Cemal Burak Yaşaroğlu da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uygulaması ve işverene getirdiği yükümlülükleri anlattı.



Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 7.10.2013 17:51:29 683 0
Tarih: 07.10.2013 17:51 Güncelleme: 07.10.2013 17:51
Haberi Sesli Oku