SGK İl Müdürü Murat Saygı, Manisa nüfusunun yüzde 98,6`sının sosyal güvenlik kapsamında olduğunu bildirdi.

Saygı, Manisa`nın 1 milyon 346 bin olan nüfusunun, 1 milyon 327 binin sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğunu kaydetti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Manisa Ticaret Borsası (Mtb) işbirliğiyle Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu`nda düzenlenen Sosyal Güvenlik Kurumu Bilgilendirme Toplantısı`nın açılışında konuşan İl Müdürü Saygı, Sgk`nin insanların geleceğini güvence altına alan bir kurum olduğunu dile getirdi.

SGK`nın giderek insanların nazarında büyük önem arz etmeye başladığını ifade eden Murat Saygı, mevzuatının da buna sürekli uyum sağladığını gördüklerini belirterek,

"Mevzuatımızda gelişme, değişim devam etmekte. Bununla ilgili kapsam sürekli genişliyor." dedi. Genel Sağlık Sigortası uygulamasının çok büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Yine ilimiz, kendine has özelliği, sanayisi ve tarımıyla güçlü bir il. Baktığımızda diğer iller bir özelliğiyle önde oluyor ama Manisa ilinin kendine has bir özelliği var. O da hem sanayisinin hem ticaretinin hem de tarımının ön planda olması. İl geneline baktığımızda rakamlar bunu destekliyor.

211 bin 4A grubu çalışanımız, 84 bin 4B`li çalışanımız ve 40 bin 4C`li çalışanımız var; yani 335 bin çalışan ve il nüfusunun da yüzde 25`ine tekabül ediyor. Ondan dolayı ilimizde istihdam gayet yüksek. Bu konumda tabii Sgk`nın üzerine düşen hususlardan bir tanesi de buradaki değişime hep ayak uydurmak, bu değişimi teknolojik gelişimlerle, yatırımlarla takip etmek, vatandaşa hızlı, kaliteli hizmet sunmak. Artık hizmeti sunmak tek başına yetmiyor, zaman kaybetmeden en kısa sürede ve vatandaşları memnun edecek şekilde sunulması gerekiyor. Bu yönündeki çalışma il genelinde devam etmekte ama şunu sevinerek söylüyoruz, teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan bir iliz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sgk Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzmanı A.Zübeyde Dikeçoğlu, kayıtdışı istihdamla mücadelede yenilikçi yöntemleri, Sgk İşverenler Prim Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili İbrahim Karatepe sosyal güvenlikte teşvik uygulamalarını, Sgk İşverenler Prim Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzmanı Meryem Dündar Şimşek sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında işveren uygulamalarını, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Uzman Yardımcısı Cemal Burak Yaşaroğlu da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uygulaması ve işverene getirdiği yükümlülükleri anlattı.



Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 7.10.2013 17:51:29 446 0

Tarih: 07.10.2013 17:51

Haberi Sesli Oku