Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Manisa’da bin kişi başına düşen otomobil sayısının 113 olduğunu açıkladı.

Akyol “2012 yılı verilerine bakıldığında, Türkiye’de bin kişi başına düşen otomobil sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,6 artarak 109’dan 114 adete, toplam motorlu kara taşıtı sayısı ise yüzde 5,9 artarak 16 089 528’den 17 milyon33 bin 413 adete yükselmiştir.

2012 yılı verilerine göre bin kişi başına düşen otomobil sayısı en yüksek olan 5 il sırasıyla Ankara (209), Muğla (167), Antalya (163), Burdur (161) ve Eskişehir (148)’dir. Öte yandan bin kişi başına otomobil sayısı en düşük olan 5 il ise sırasıyla Şırnak (7), Hakkari (8), Ağrı (17), Muş(18) ve Siirt (19)’dir. 2012 yılı verilerine göre toplam motorlu kara taşıtı sayısı en yüksek 5 il sırasıyla İstanbul (3 065 465), Ankara (1 436 349), İzmir (1 062 946), Antalya (792 595) ve Bursa`dır (607 585).

Diğer taraftan, toplam motorlu kara taşıtı sayısı en düşük olan 5 il ise sırasıyla Tunceli (6 357), Hakkari (9 560), Bayburt (10 649), Bingöl (12 778) ve Ardahan`dır (13 116). 2012 yılında Manisa ilinde bin kişi başına düşen otomobil sayısı bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artarak 105’ten 113’e yükselmiş, bu değerle Manisa ili bin kişi başına düşen otomobil sayısı en fazla olan iller sıralamasında 30. sırada yer almıştır.

Toplam motorlu kara taşıtı sayısına bakıldığında Manisa, motorlu kara taşıtı sayısı en fazla olan iller sıralamasında 458 273 adet motorlu kara taşıtı ile 9. sırada yer almıştır. Manisa ilindeki motorlu kara taşıtı sayısı, Türkiye’deki toplam motorlu kara taşıtının yüzde 2,69’unu oluşturmaktadır.

2012 yılında Ege Bölgesi’nde bin kişi başına düşen otomobil sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,7 artarak 127 adetten 133 adete, toplam motorlu kara taşıtı sayısı ise yüzde 5,4 artarak 2 805 739’dan 2 958 365 adete yükselmiştir.

Türkiye’deki motorlu kara taşıtlarının yüzde 17,4’ü Ege Bölgesinde bulunmaktadır. 2012 yılında Ege Bölgesi illeri arasında toplam motorlu kara taşıtı sayısı en fazla olan il 1 062 946 ile İzmir, en az olan il ise 102 937 ile Uşak’dır. Manisa ili, Ege Bölgesi illeri arasında İzmir’den sonra motorlu kara taşıtı sayısı en fazla olan 2. il konumundadır.

Manisa ilindeki motorlu kara taşıtı sayısının Ege Bölgesi içindeki payı yüzde 15,5’tir. Bin kişi başına düşen otomobil sayısına bakıldığında Ege Bölgesinde bin kişi başına düşen otomobil sayısı en fazla olan il 167 adet ile Muğla, en az olan il ise 89 adet ile Afyonkarahisar’dır. Manisa ili 113 araç ile Afyonkarahisar ilinden sonra bin kişi başına düşen otomobil sayısı en düşük olan 2.il konumundadır” dedi.



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
12.09.2013 10:00:12 435 0

Tarih: 12.09.2013 10:00 Güncelleme: 12.09.2013 10:00
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00