Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şube Müdürleri Abdullah Ölmez ve Fevzi Yüksel katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yeni dönemin okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için 9 Eylül`de, ilkokul ve lise öğrencileri içinse 16 Eylül`de başlayacağını duyurdu.

Yeni eğitim öğretim yılında derslik ihtiyacının karşılanması için yeni okullar yapıldığını açıklayan Altınsoy, merkezde 8, il genelinde 27 okulun yapıldığını belirterek, "315 yeni derslikle okullardaki sıkışıklığı gidereceğiz." dedi.

Okullardaki dönüşümlerin tamamlandığı bilgisini veren Altınsoy sözlerine şu şekilde devam etti:

"12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili süreci bir yıl yaşadık. Geçen yıl yazılan felaket senaryoları gerçekleşmedi. İl genelinde 140 ilkokul 125 bağımsız ortaokula dönüştü. Hem ilkokul hem ortaokul bir arada 161 okul, 8 kademeli ilkokul, 8 kademeli ortaokul dönüşümleri tamamladık. Manisa il genelinde okulların yüzde 80`ninde tekli eğitim yapılıyor, merkezde ise yüzde 80 ikili öğretim var."

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okuma yazmayı öğrenemeden bir üst sınıfa çıkan 66 aylık öğrenciler için rehabilitasyon çalışması yürüteceklerini de dile getiren Altınsoy, "Bu konuyla ilgili bir rehabilitasyon süreci yaşayacağız. Çocuklardan bu durumda olanlara rencide etmeden ayrı bir program uygulayacağız. Psikolojik rehberlik yapılacak ve eksikleri giderilecek." diye konuştu.

MANİSA`DA 2 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Manisa`da görev yapan öğretmen sayıları hakkında da bilgi veren Altınsoy, 2 bin 500 öğretmen açığı bulunduğunu kaydederek, "15 bin öğretmen normumuz var, Bakanlığın bize verdiği öğretmen sayısı 12 bin 500. Bu açığı ücretli öğretmenlerle kapatmayı düşünüyoruz." dedi. SBS yerleştirmeleri hakkında bilgi veren Altınsoy,"Manisa`da 20 bin 580 öğrenci 8. sınıftan mezun oldu. 13 bin öğrenci sınavla okullara yerleşti. 8 bin civarı öğrenci sınavsız şekilde okullara yerleşecek. Okullarda 10 bin kontenjan var, açıkta kalan öğrenci olmayacak." şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90 SERBEST KIYAFETTEN YANA"

Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan pek çok kez konuşulan serbest kıyafet uygulamasının Manisa`da benimsenmediği bilgisini veren Altınsoy, velilerin ekonomik nedenlerden dolayı serbest kıyafet uygulamasını istemediğini söyledi.

Altınsoy, "Çoğunluğu formalı çıkacak diye düşünüyoruz. Velilerin çoğu forma istiyor. Her gün çocuklarımızda bir hazırlık yapmak istemiyoruz diyorlar. Öğrencilerin yüzde 90`nı serbest kıyafet istiyor, velilerin de o kadarı forma istiyor. Öğrenciler daha özgür olmak istiyor. Veliler maddi problemlerden dolayı istemiyor." dedi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altınsoy, eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci projesinin akıbetiyle ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi:

"Yeni gelen valimizi bilgilendirdik, şu ana kadar verilen bir talimat yok. Bu projenin bu şekilde devam etmesi zor gözüküyor. Biz öğrencilerimizin özgüven kazanması için değişik projeler yapacağız. Proje sayesinde toplanan 200 bin lira başlamış olan yatırımlar için kullanılacak"



VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 23.08.2013 18:45:12 689 0
Tarih: 23.08.2013 18:45 Güncelleme: 23.08.2013 18:45
Haberi Sesli Oku