Anahtar Kelimeler: 0

Spil Dağı – 12’yi Gördü

MANİSA DONUYOR

 

MANİSA - Son yılların en sert kış mevsimini geçiren Türkiye’de soğuk hava rekorları kırıldı. Manisa ve ilçelerinde de termometreler-7 dereceleri gösterdi.

 

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Manisa’da en soğuk hava -7.1 ile Köprübaşı ilçesinde kaydedildi. Termometreler Saruhanlı’da -7, Demirci'de -6.9, Alaşehir'de -6.6, Manisa il merkezinde -5.6 ve Salihli ilçesinde -5.5’i gösterdi. Spil Dağı’nda ölçülen sıcaklık ise -12.6 derece oldu.

 

SOĞUK HAVA REKORU 1973 YILINDA KIRILDI

 

Öte yandan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Manisa’da soğuk hava rekoru 1976 yılında kırıldı. 16 Ocak 1973 tarihinde Manisa’da uzun yıllar ortalamasına göre hava sıcaklığı -8.2 olarak kayıtlara geçti.

 

Manisa’da sıcaklık rekoru ise 25 Temmuz 2007 yılında kırıldı. Bu tarihte Manisa’da hava sıcaklığı 45.5 dereceye ulaştı. En yüksek yağış miktarı da 23 Aralık 1986 tarihinde 163. 5 kg/m2 olarak gerçekleşti. En hızlı rüzgar ise 30 Ocak 1970 günü 142.2 km/sa oldu. En yüksek kar kalınlığı ise 13 Şubat 2004 tarihinde 23 cm olarak ölçüldü.

 

ŞUBAT AYINDA -8.9 ÖLÇÜLDÜ

 

Şubat ayı uzun yıllar ortalamasına göre Manisa’da, 2004 yılında soğuk hava rekoru kırdı. 14 Şubat 2004 tarihinde Manisa’da termometreler -8.9 dereceyi gösterdi. Şubat ayında en yüksek hava sıcaklığı ise 2010 yılında kaydedildi, 26.4 derece ile rekor kırdı.

 

Haber Merkezi



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 10.01.2013 17:37:19 705 0
Tarih: 10.01.2013 17:37 Güncelleme: 10.01.2013 17:37
Haberi Sesli Oku