Anahtar Kelimeler: 0

Vali Daşöz, Tümülüsleri Gezdi…

ANADOLU’NUN PİRAMİTLERİ BİNTEPELER

 

SALİHLİ - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli ilçe sınırları içinde yer alan ve halk arasında bintepeler olarak bilinen Tümülüslerin Anadolu’nun piramitleri olduğunu ifade etti.

 

Vali Daşöz, il genelinde başlatılan “Turizm Seferberliği” projesi kapsamında kentin tarihi ve turistik yerlerinden biri olan içinde Lidya krallarının mezarlarının bulunduğu Tümülüsleri gezdi.

 

Daşöz, buradaki incelemelerinin ardından Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada Manisa’nın çok önemli zenginliklerinin olduğunu, bunlardan birinin de Anadolu’nun piramitleri olarak adlandırılan bintepeler olduğunu belirtti.

 

Manisa’nın tarihi ve turizm değerlerini harekete geçirmek amacıyla Manisa’da Turizm Seferberliği projesi başlattıklarını, bu kapsamda bütün değerlerin tanıtımı ve turizm altyapısının geliştirilmesi gibi çok yönlü çalışmalar yapılacaklarını dile getiren Daşöz şöyle konuştu;

 

“Manisa’mızın çok önemli zenginlikleri var. Bunların bir kısmı antik dönemlere ait, bir kısmı da kendi tarihimizle ilgilidir. Manisa aynı zamanda bir şehzadeler şehri. Yöremizde çok sayıda antik şehir, tarihi kalıntılar ve tarihi eserler var. Salihli ve Gölmarmara bölgemiz Lidyalıların başkenti olan bir bölge. Burada Sardes, Cimnazyum ve Artemis var. Bintepeler var. Bin tepeler Anadolu’daki piramitlerimiz. Mısır’dan sonraki piramitler bintepeler olarak adlandırılıyor. Piramitlerin içinde Lidya kralların mezarları bulunuyor.

 

Bintepelerin tanıtımı ve burası hakkındaki farkındalığın artırılmasının büyük önem taşıdığını anlatan Daşöz, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Bintepelerin çevresinde çok yoğun tarımsal faaliyet var. Ayrıca burada ekolojik tarım yapan köylerimiz var. Dolayısıyla burada agro turizm ile kültür ve tarih turizmini birleştirerek buraların çok izlenir, gezilir ve aranılır yerler olmasını hedefliyoruz.

 

Akhisar’da bir antik kentimiz var. Şehzadeler şehri olarak Manisa’nın çok önemli bir değeri var. Kula, peri bacaları ve volkanizmasıyla ve evleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca Demir Köprü Barajı’nın kenarında 26 bin yıl öncesine ait ayak izleri mevcut. Buralar çok potansiyel ama bakir, yeterince bilinmeyen yerler. Bu alanları turizmin içine kattığımızda Ege bölgesi turizmi için de bir anlam ifade edecek. Yöremizde turizm hareketliliği daha da artacaktır.”

 

Daşöz, bölgedeki potansiyelin sadece toprak üstünde görülen Tümülüslerden de ibaret olmadığını da sözlerine ekleyerek, bölgede yer altı zenginliklerinin de bulunduğunu, bunların tanıtımını yaparak Manisa’yı bu yollarla turizm ve marka şehir haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
18.06.2012 18:08:27 584 0

Tarih: 18.06.2012 18:08
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00