Manisa`da kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla sanal otobüs hazırlandı. Vali Abdurrahman Savaş, sanal otobüsün ilk yolcularından oldu.

Vali Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Tanıtım Merkezi`nde kurulan otobüsün ilk yolcularından oldu. Otobüse binen ve tanıtım videolarının gösterildiği gözlüğü takan Vali Savaş, sistem hakkında bilgi aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Alt Yapı Donatılarının Oluşturulması" projesi kapsamında  Zafer Kalkınma Ajansı`ndan alınan hibe destek ile Türkiye`nin ilk sanal otobüsünü oluşturduklarını belirtti.

Projenin toplam maliyetinin 932 bin 800 lira olduğunu, yarısının Zafer Kalkınma Ajansı diğer yarısının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını belirten Karaköse, projenin genel hedefinin, Manisa`nın tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslar arası alanda bilinirliğinin arttırmak olduğunu kaydetti.

Karaköse, şunları söyledi:

"Manisa`ya gelişmiş sanayisi nedeniyle hem yerli hem yabancı birçok firmadan ziyaretçiler geliyor. Genelde iş gezisi şeklinde seyahat yapan ziyaretçilerin, kısa sürede Manisa`nın tüm turistik noktalarını gezmeleri olanaksızdır. Bu nedenle kısa zamanda Manisa`nın tüm değerlerini, yüksek teknolojili sistemler aracılığıyla ziyaretçilere göstermek, bu kişilerin ilerleyen süreçte Manisa`ya turistik amaçlı ziyaret düzenlemesini sağlayacaktır. Bu da Manisa`nın sosyo-ekonomik gelişimi ile ulusal ve uluslararası bilinirliğini artıracaktır. Bu projede amaç, Manisa`nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin, ağırlıklı olarak son teknolojiyi kullanan, inovasyona dayalı tekniklerle tanıtılmasıdır."

Sanal gezi otobüsünün 20 koltuktan oluştuğunu, dış bölümüne gerçek otobüs görüntüsü vermek amacıyla  giydirme yapıldığını anlatan Karaköse, yolcuların simülasyon gözlükleriyle tarihi ve kültürel mekanların videolarını izleyebeliceğini söyledi.

İlk etapta 60 videonun hazırlandığını, sayının artırılabileceğini kaydeden Karaköse, otobüs için özel tur programları yapacaklarını, okullar için de özel günler planladıklarını kaydetti.

Vali Savaş,  teknolojinin kullanılmasının turizm çalışmalarında büyük avantaj sağlayacağını ve tanıtıma olumlu katkıları olacağını belirtti.

 



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.07.2013 17:18:54 600 0
Tarih: 06.07.2013 17:18 Güncelleme: 06.07.2013 17:18
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri