Manisa`da kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla sanal otobüs hazırlandı. Vali Abdurrahman Savaş, sanal otobüsün ilk yolcularından oldu.

Vali Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Tanıtım Merkezi`nde kurulan otobüsün ilk yolcularından oldu. Otobüse binen ve tanıtım videolarının gösterildiği gözlüğü takan Vali Savaş, sistem hakkında bilgi aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Alt Yapı Donatılarının Oluşturulması" projesi kapsamında  Zafer Kalkınma Ajansı`ndan alınan hibe destek ile Türkiye`nin ilk sanal otobüsünü oluşturduklarını belirtti.

Projenin toplam maliyetinin 932 bin 800 lira olduğunu, yarısının Zafer Kalkınma Ajansı diğer yarısının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını belirten Karaköse, projenin genel hedefinin, Manisa`nın tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslar arası alanda bilinirliğinin arttırmak olduğunu kaydetti.

Karaköse, şunları söyledi:

"Manisa`ya gelişmiş sanayisi nedeniyle hem yerli hem yabancı birçok firmadan ziyaretçiler geliyor. Genelde iş gezisi şeklinde seyahat yapan ziyaretçilerin, kısa sürede Manisa`nın tüm turistik noktalarını gezmeleri olanaksızdır. Bu nedenle kısa zamanda Manisa`nın tüm değerlerini, yüksek teknolojili sistemler aracılığıyla ziyaretçilere göstermek, bu kişilerin ilerleyen süreçte Manisa`ya turistik amaçlı ziyaret düzenlemesini sağlayacaktır. Bu da Manisa`nın sosyo-ekonomik gelişimi ile ulusal ve uluslararası bilinirliğini artıracaktır. Bu projede amaç, Manisa`nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin, ağırlıklı olarak son teknolojiyi kullanan, inovasyona dayalı tekniklerle tanıtılmasıdır."

Sanal gezi otobüsünün 20 koltuktan oluştuğunu, dış bölümüne gerçek otobüs görüntüsü vermek amacıyla  giydirme yapıldığını anlatan Karaköse, yolcuların simülasyon gözlükleriyle tarihi ve kültürel mekanların videolarını izleyebeliceğini söyledi.

İlk etapta 60 videonun hazırlandığını, sayının artırılabileceğini kaydeden Karaköse, otobüs için özel tur programları yapacaklarını, okullar için de özel günler planladıklarını kaydetti.

Vali Savaş,  teknolojinin kullanılmasının turizm çalışmalarında büyük avantaj sağlayacağını ve tanıtıma olumlu katkıları olacağını belirtti.

 



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.07.2013 17:18:54 0
Tarih: 06.07.2013 17:18 Güncelleme: 06.07.2013 17:18
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri