Anahtar Kelimeler: 0

7. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri Başladı

MANİSA TARZANI AHMET BEDEVİ ANILIYOR

 

MANİSA - 7. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, Çatal Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

 

Manisa Tarzanı Ahmed Bedevi, ölümünün 49'uncu yılında Çatal Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

 

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri daha sonra Spil Dağı eteklerindeki Topkale mevkisinde bulunan "Tarzan'ın Kulübesi" önünde devam etti.

 

Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Belediye Başkan yardımcıları, Tema Vakfı Manisa Şubesi gönüllüleri katıldı.

 

Törende Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin hayatı ve doğa sevgisini anlatan kompozisyon ve şiirler okundu.

 

Burada konuşan Vali Daşöz, Manisa Tarzanı'nın ülkenin "ilk çevrecisi" olarak kabul edildiğini ve kentin en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

 

Vali Daşöz, Manisa Tarzanı'nın, şehrin ve Spil Dağı'nın yeşillenmesi açısından unutulmaz hizmetleri olduğunu kaydederek, "Yeşil ve çevre konusunda halkımızın duyarlılığını arttırmak istiyoruz. Manisa Tarzanı'nı turizm değeri olarak Manisa'nın tanıtımında, kentin değerlerinin geleceğe taşınmasında önemi değer olarak görüyoruz. Allah'tan rahmet diliyor, daha yeşil şehrimiz için tüm Manisalıları onun bıraktığı mirasa sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

 

Belediye Başkanı Ergün de kentin sembolü olan, Türkiye'de ve dünyada tanınan Manisa Tarzanı'nı andıklarını söyledi.

 

Topkale mevkisinde atılan 7 pare top atışının ardından protokol üyeleri ile Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Topkale mevkisinden Ulupark'a kadar beledi mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü.

 

Ulupark içerisinde Manisa Belediyesi Kültür Merkezi halk oyunları ekibi gösteriler sundu, vatandaşlara lokma dağıtıldı.

 

7. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikler 5 Haziran'a kadar sürecek.

 

Haber Merkezi



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
31.05.2012 18:51:33 667 0

Tarih: 31.05.2012 18:51
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00