MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla bu yıl 11´incisi düzenlenen ?Tekno Tarım 2017 Manisa 11. Uluslararası Tarım Hayvancılık Fuarı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile protokol üyelerinin katılımlarıyla Manisa Fuar Merkezinde kapılarını açtı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin katkı ve çeşitli kurumların destekleriyle ?Tekno Tarım 2017 Manisa 11. Uluslararası Tarım Hayvancılık Fuarı´ Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi´nde düzenlenen törenle kapılarını açtı. İzmir, Ankara, İstanbul başta olmak üzere 15´in üzerinde ilden 120 firmanın katıldığı fuar, 2-5 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.
Fuarın açılış töreni öncesinde Hakkari´de şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Fuarın açılış töreninde sırasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili İsmail Kaya, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap´ın yaptığı konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasını yaptı. Başkan Ergün, tarımda ülkenin göz bebeği olan Manisa´da 11 yıldır tarım fuarının yapılmasının gurur kaynağı olduğunu söyledi. Fuara katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ergün, katkılarının artarak devam edeceğini kaydetti.
Başkan Ergün, ?Manisa´nın büyükşehir olmasıyla birlikte Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızı oluşturduk. İlk yılımızı keşif ve yarım kalan projeleri tamamlamakla geçirdikten sonra artık üreticimizin gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmaların içinde yer almaya başladık. Demirci, Gördes, Saruhanlı, Alaşehir, Sarıgöl, Akhisar, Selendi, Kula, Kırkağaç gibi tarım ve hayvancılığın yapıldığı ilçelerimizde üreticimize yönelik projeler geliştirdik. Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Gölmarmara, Akhisar, Saruhanlı ve Yunusemre ilçelerimizde 14 adet Bağ Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları kurarak, üreticimize don olayları ve benzeri durumları önceden bildirme imkanı sağladık. Seracılığın geliştirilmesi noktasında yüzde 75 hibe destekli olarak Alaşehir-Demirci- Gördes-Kula-Köprübaşı-Kırkağaç-Selendi-Sarıgöl ve Soma ilçelerimizdeki 133 üreticimize sera desteği sağlandı. Arıcılığın geliştirilmesi ve Manisa´nın bal üretiminde marka olması için Ana Arı dağıtımı da gerçekleştirdik. Bu kapsamda 17 İlçemizde 555 arıcıya 5 bin 250 adet ana arı dağıtıldı. Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Köprübaşı, Demirci, Gördes, Gölmarmara ilçelerinde 441 üreticimize 60 bin adet zeytin fidanı, Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Selendi, Köprübaşı, Demirci, Gördes, Gölmarmara ilçelerimizde 230 üreticimize 23 bin adet Ceviz fidanı, Selendi, Kula, Demirci ilçelerimizde 75 üreticimize 10 bin 500 adet badem fidanı, Demirci ilçemizde 103 üreticimize 7 bin 500 adet Hünnap fidanı dağıttık. Zeytinin toplanması esnasında ürün kaybı yaşanmaması için Saruhanlı-Akhisar-Kırkağaç-Soma ilçelerinde 2 bin 225 üreticimize 13 bin 350 adet zeytin kasası dağıtımı gerçekleştirdik? dedi.
Başkan Ergün, hayvan üreticilerine yönelik de projeleri hayata geçirdiklerine vurgu yaparak şunları söyledi: ?Gördes, Selendi, Yunusemre, Salihli ve Köprübaşı´da 9 adet gölet, 17 ilçemizde 95 adet hayvan içme suyu göleti yapımı, 17 İlçemizde 60 adet hayvan içme suyu gölet temizlemesi, 17 ilçemizde 19 adet damlama sulama tesisi yapımı, 17 ilçemizde 18 adet damlama sulama tesisi bakım onarımı, 17 İlçemizde 9 adet tarımsal sulama amaçlı havuz yapımı gerçekleştirdik. Destek ve katkılarımızla Manisa tarımını en üst seviyelere taşıma noktasında çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tam bu noktada bu fuarın önemi çıkıyor. Üretici ile tarımsal teknolojiyi ve yerel yönetimlerle devletimizin üreticiye destekleri direkt olarak yerinde öğrenilip, geliştiriliyor. O açıdan 11. yılında uluslararası temalı tarım fuarımızın büyük önem taşıdığını biliyor, desteklerimizi buna göre yönlendiriyoruz. Manisa; tarımıyla, sanayisiyle, tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanınırken; kültürel ve sanatsal etkinlik ve fuar organizasyonlarına ev sahipliğiyle de bu tanıtıma üst düzey katkı sağlandığı bir gerçek.?
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa´da ciddi bir tarım potansiyelinin olduğuna dikkati çekerek, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için tüm kurumlar ile işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Başkan Ergün, ?Tarımsal arazilerin korunması, nehirlerimizin temizlenmesi, çevre kirliliğini önleyecek projelerle geçmişte olduğu gibi bugün de üzerimize düşeni yapacağız. Bu vesileyle 11´inci Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı´nın hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu. 
Başkan Ergün´ün konuşması ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konuşmasında Hakkari´de şehit olan askerlere vurgu yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vali Güvençer, konuşmasında, bu yıl 11´incisi düzenlenen tarım fuarının tüm üreticiler ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesildi. Açılış törenin ardından protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezerek incelemede bulundu.
Fuarın açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Okluk Koyu'nda genç çifti kabul ederek tebriklerini iletmiş ve düğün davetiyesini bizzat almıştı.

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran dünya evine girdi

Doğru bir planlama ve altyapı ile İzmir’i dünya ölçeğinde termal sağlık merkezi yapabilir

İnciraltı dünya ölçeğinde termal turizm ve sağlık merkezi olabilir"

Çeşme Kalesi'nde açılan sergide Çeşme'nin tarihi yapılar, resim ve fotoğraflarla yeniden hayat buldu.

Tarihi yapılar resim ve fotoğraf karelerinde hayat buldu

Kolon, rektum ve jinekolojik kanserlere bağlı karın zarı yayılımı olan hastalara uygulanan bu ameliyatlar, canlı yayınla toplantı salonuna aktarıldı.

Karın zarı kanserleri tedavisi eğitim programı İzmir’de gerçekleştirildi

Olayda ölü sayısı 3'e yükseldi.

Kütahya'daki patlamada ölü sayısı 3'e yükseldi

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 3.11.2017 08:33:39 436 0

Tarih: 03.11.2017 08:33 Güncelleme: 03.11.2017 08:33
Haberi Sesli Oku
22.07.2025 12:42:00