MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Sarıkamış´ta donarak şehit olan askerlerimizin anısına MCBÜ Tarih ve Edebiyat Kulübü ile Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile 18 Aralık 2018 tarihinde, MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde ?Sarıkamış Şehitlerini Anma Sergisi? açıldı. 

Açılış törenine MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Öztürk Demir, Başkan Yardımcısı Günay Pehlivan, MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamil Şirin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Mümin Çağlar, MCBÜ Tarih ve Edebiyat Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Kırkıl, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Bugün Sarıkamış Şehitleri Anma Sergisi´ni açmak ve birlikte gezmek için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Türk milleti tarihini bilen; tarihinin acı sayfalarıyla, zafer sayfalarıyla, ihanet sayfalarıyla yüzleşen, tarihinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürüyen bir millettir.?

Milletler tarihlerine sahip çıktıkça, geçmişlerinin farkında ve bilincinde oldukça, geleceğe umutla bakarlar. Türk milleti; tarihini bilen, tarihinin acı sayfalarıyla, zafer sayfalarıyla, ihanet sayfalarıyla yüzleşen, tarihinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürüyen bir millettir. Biz tarihimizle yüzleşmeyi, yeri geldiğinde hesaplaşmayı, sevinçli ve acı günleri hep hatırlamayı, tarih şuurunu kazanmanın, tarih bilincini yaşatmanın bir gerekliliği olarak görüyor, biliyor ve millet olarak bu şekilde hareket ediyoruz.

Sarıkamış tarihimizdeki acı sayfalardan bir tanesi. Ancak milletleri övüldükleri zaferler kadar yüreklerini sızlatan, yüreklerinde kanayan yara olarak var olmaya devam eden acılar güçlendiriyor ve onları bir kıymet olarak daha büyük bir hale getiriyor. Dolayısıyla Sarıkamış, hakikaten bizim yüreğimizi sızlatan bir hadisedir. Biz bunu unutmuyoruz, unutmayacağız. Gelecek nesillere tarihimizi, tarihimizin acı sayfalarından biri olan Sarıkamış hadisesini, Sarıkamış şehitlerimizi aktaracağız. Bu şuurla, bu bilinçle hareket edeceğiz.

Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen Üniversitemiz Tarih ve Edebiyat Kulübüne, Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyorum. İnşallah millet olarak bu birliğimizi, beraberliğimizi, bu şuurumuzu hep muhafaza ederiz. Geleceğe emin adımlarla ilerleriz ve yine gelecekte geçmişteki şanlı günlerimize kavuşacak bir muzafferiyet içinde oluruz. Bu millet için o günler de elbette gelecek. Biz buna yürekten inanıyoruz? dedi.

Sarıkamış şehitlerinin anısına açılan sergide 30 fotoğraf, cephede kullanılan bir takım asker kıyafeti, 3 top güllesi, hedikler (kar tabanlığı), mataralar, mermiler, siper kazmada kullanılan kısa saplı kürek, Ruslara ait muharebe tüfeği, 2 süngü, 2 kama ve bir tabanca yer alıyor. Sergi, 20 Aralık 2018 tarihine kadar açık kalacak.



Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 19.12.2018 12:32:15 1464 0
Tarih: 19.12.2018 12:32 Güncelleme: 19.12.2018 12:32
Haberi Sesli Oku