MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi´nde; öğrencilerin çevresine duyarlı, toplum yararını kişisel çıkarlarının üstünde tutan, aile ve millet sevgisi ile dolu ve bilimsel düşünce gücüne erişmiş bireyler olarak yetişmesi için ülke ve dünya sorunlarına duyarlılığı artırıcı etkinlikler düzenleniyor.

Bu çerçevede, 16 Aralık 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ?Darbeler ve Edebiyat? konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Namık Açıkgöz ile Prof. Dr. Alaattin Karaca katıldı. 

Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci tarafından ilgiyle takip edilen panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Türkiye´deki darbeler, darbeciler ve 15 Temmuz demokrasi destanı hakkında önemli bilgiler aktararak, ?15 Temmuz, ülkemizde kardeş kavgası başlatıp bizi bölmek isteyen Amerika ve destekçilerinin bir oyunudur. Halkın yüreğinden gelen direniş, bu oyunu bozmuştur. Mesele duran adam olmak değil, Türkiye´nin kaderini değiştiren Şehit Ömer Halis Demir, Şehit Erol Olçak ve diğer 248 şehit gibi durduran adam olmaktır. Darbenin sağı, solu olmaz, bütün darbeler ilkeldir. Bu ülkede bundan sonra darbeler olmayacak ve teröristlere bir karış toprak verilmeyecek? dedi.

Prof. Dr. Alaattin Karaca ise, ?Hiçbir darbe tek başına silahla olmaz, olsa da uzun sürmez. Darbelerin öncesinde bir hazırlık devresi vardır. Algı operasyonlarıyla zemin hazırlama vardır, sivil ayağı vardır ve bu önemli bir ayaktır. Edebiyatın, sanatın ve medyanın da algı oluşturmada çok büyük bir payları vardır. Edebiyatta metnin arkasını okumak çok önemlidir Liyakat, hak ve bilgi önemlidir ve bunlar olmadığı takdirde 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünde olduğu gibi, beyninizi bir şahsa bağlayan şahsiyetler yaratmış olursunuz? dedi.

?Türkiye karanlık değil, karanlığa çevirmek isteyenler var. Bu nedenle, edebiyatçıların olayların arka tarafını inceleyerek bunları yazması lazım? diyen Prof. Dr. Karaca, ülkemizde yaşanan darbe dönemlerinde yazılan edebi eserlerden örnekler verdiği konuşmasında, ?Darbeleri hiçbir zaman unutmamamız ve sanat eserlerinde bunları nitelikli olarak yansıtmamız gerekiyor. 15 Temmuz darbesini bundan önceki darbelerden ayıran en önemli özelliği halkın direnişidir. Bu direnişin arkasındaki duyguyu ve düşünceyi sanat çevreleri ve devlet olarak iyi irdelemeli ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmalıyız? diye konuştu.

Program sonunda Prof. Dr. Namık Açıkgöz ile Prof. Dr. Alaattin Karaca´ya Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Şirin ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Âdem Ceyhan tarafından çiçek takdim edildi.

 



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.12.2016 11:40:54 455 0

Tarih: 20.12.2016 11:40
Haberi Sesli Oku
24.04.2025 16:59:00