MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Şehir Tiyatrosu işbirliğiyle cezaevinde kalan mahkumlar ve ihtiyacı olan bir okula destek olmak amacıyla kitap kampanyası başlatıldı. 
Kampanya hakkında bilgi veren Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Kitap kampanyasında aslında cezaevinden yola çıkıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız da bu konuyla ilgili bir karar almış. Onlara da bir yazı gelmiş. Bundan dolayı kampanyayı eş zamanlı yürütüyoruz. Topladığımız kitapları cezaevinde kalanlara ve bir okula gönderilecek” dedi.
Aynı zamanda mahkumlarla çalıştığını kaydeden Şengöz, Onlara tiyatro dersi veriyorum. Cezaevine eğitim için girip çıktığım için onların kitap ihtiyacı olduğunu görüyorum. Suç işleyip cezaevine giren adam cezasını çekip çıkması ve yine aynı şekilde devam etmesi bir anlam ifade etmiyor. Cezasını çekiyor ama hiçbir gelişim kaydetmiyor. Mahkumların kitap okuyarak kendilerini geliştirmesi lazım. Amerika'da mahkumları çalıştırıyorlar, meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyorlar. İnsanları değiştirmek lazım. Bu da çalışmayla, sorumluluk sahibi olmakla eğitimle olur. Kitap okuma yazma bilmeyen insanlar var. Dışarı çıktığı zaman bir daha suça meyilli olmaması lazım. Bu çıkış noktamız oldu. Kitap seven çok sayıda insan var orada. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Okumadığınız kitapları bize getirin. Her türlü kitap olur. Kitapları gereken yerlere ulaştırırız” şeklinde konuştu.



Saruhanlı’da Vefat…

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da Mesir Macunu kardı

ÜNİDES gençliğin üretim gücüne güç katıyor

Dünyaca ünlü Manisa Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü AB tesciline gün sayıyor

İmzalanan protokolle kanserde toplumsal bilinç artırılacak

Saruhanlı’da 42 Mahalle “Kırsal Mahalle” Statüsüne Alındı

Spil Dağı Milli Parkı’na Türkiye’de ilk "Kıl Çadır Gençlik Kamp Merkezi"

Baba dehşeti: İki çocuğunu öldürüp intihar etti

Tıra arkadan çarpan otomobil, hurda yığınına döndü: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

Kadın hırsız, 28 yıl hapisle aranıyordu, polis kıskıvrak yakaladı

Öğrenciler birbirine girdi: Sokak boks ringine döndü

Saruhanlı’da Vefat…

Belediyeden her gün 193 Vatandaşa Sıcak Yemek Gidiyor

Yeni yılın üzümleri depodan değil bağdan

Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı

Manisa'da bağımlılıkla mücadelede kararlılık vurgusu

Elvan Özerdim davasında savcılık mütalaası açıklandı

Kendisi ayrı, çekirdeği ayrı şifa kaynağı

Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 18.02.2015 11:57:20 0
Tarih: 18.02.2015 11:57 Güncelleme: 18.02.2015 11:57
Haberi Sesli Oku