SARUHANLI - Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği (CKD) Saruhanlı Şube Başkanı M. Eren Alsan, "Lozan Barış Antlaşması, mazlum ulusların kendi güçlerine güvenerek emperyalizmle baş edebileceklerinin ilk önemli belgesidir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın getirdiği başarı, bir teslimiyet belgesi olan Sevr’i yırtarak, emperyalizmi siyasi alanda da mağlup etmiştir." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk`ün, Lozan’ı, “...Bu antlaşma, Türk Ulusu aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir belgedir.” şeklinde tanımladığını ifade eden Alsan, "Lozan Anlaşması, ülkemiz ve diğer ezilen ve sömürülen mazlum uluslar için bir tarih dersidir. Onu doğru okumak ve örnek almak bir görevdir. Çünkü emperyalizm, suikast planlarından vazgeçmemektedir. Bu vazgeçmeyiş, uluslar için uyanıklığı zorunlu kılmaktadır. Bugün komşularımızda oynanan oyunlar ve bu oyunlarda bize biçilen role teşne olan iktidar güçleri, özellikle Sevr ve Lozan üzerinden bilinç tazelemek ve yolunu  emperyalistlerden ayırmak zorundadır. Aksi, halkımızın geleceğinin emperyalizmin yedeğine alınması olur ki bu duruş, yakın tarihimizde de görüldüğü gibi güçlünün bizim gibi ülkeleri yutup yok etmesi dışında bir sonuç yaratmaz." şeklinde konuştu.

Alsan, "Kurtuluş Savaşı önderlerinin, halkla birleşerek verdikleri mücadele, Sevr’le çizilmiş boyunduruğu, Lozan’da parçalamıştır." derken, "Bugün onlardan öğrendiklerimizi uygulama günüdür. Birliğimize  ve topraklarımıza göz dikmiş olanlara karşı verilecek mücadelede Lozan Anlaşması ve bu anlaşma süresince İsmet İnönü’nün dik duruşu, hepimize örnek olmalıdır." ifadelerini kullandı.



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 24.07.2013 17:43:14 784 0
Tarih: 24.07.2013 17:43 Güncelleme: 24.07.2013 17:43
Haberi Sesli Oku