LGS Şampiyonları Vali Karadeniz Tarafından Ödüllendirildi

Manisa’da Liselere Geçiş Sınavına (LGS) giren ve bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrenciler, Vali Yaşar Karadeniz tarafından ödüllendirildi.

Türkiye genelinde 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin ilimizden ise 18 bin 542 öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavında ilimizden 8 öğrenci 500 tam puan aldı. Türkiye birincisi olan öğrencileri ağırlayan Vali Yaşar Karadeniz, öğrencileri tebrik etti.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, ilçe milli eğitim müdürleri, okul Müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici öğrencilerin başarısından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek “İlimizde birçok öğrencimiz sadece bir yanlış çıkardı. Bu süreç burada bitmiyor. İnşallah bu öğrencilerimizin de lise hayatlarında başarıları devam eder. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

Vali Yaşar Karadeniz ise yaptığı konuşmada, eğitim öğretim faaliyetinin uzun soluklu bir faaliyet olduğunu çıktılarını almanın ise yıllar sürdüğünü belirterek; “Fakat çıktılarını aldığımızda güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Önce anne, baba ve yakınlarını sonra bütün ülkemizi sevindiriyorlar.” Dedi.

Her insanın farklı özelliklerle dünyaya geldiğini dile getiren Vali Karadeniz, “Önemli olan bu farklı özelliklerimizi doğru tespit edip çocuklarımıza doğru bir şekilde eğitim vererek ülkemiz için bir kazanç haline getirilmesi. Buradaki sekiz öğrencimizin başarısının onlar adına doğru rehberlik yapıldığı ve doğru yönlendirildiklerinin ölçüsü olduğunu düşünüyorum. Her mesleğin toplum için önemi farklıdır ve her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizin de güzel yetenekleri olan ve ileride fikir üretebilecek, ilim üretebilecek, teknoloji üretebilecek beyinlere ihtiyacı olmasıdır. Özellikle içinde bulunduğumuz çağ bu konuda belki de çok daha hassas, daha stratejik bir pozisyonda olmamızı gerektiriyor. Bu açıdan da bu gençlerimizin bundan sonraki eğitim hayatlarında alacakları eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah başarılı olan öğrencilerimiz de adını tarihe yazdırmış olan bilim insanlarımızın arasına girerler.” Dedi.

Birinci olan öğrencilere temsili bir tören yaptıklarını ufak tefek hatalarla birinciliği kaçırmış olan gençlerin de olduğunu dile getiren Vali Karadeniz, “Onların da tebrik edilmeyi fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Hem

öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum hem de onların yetişmesinde her türlü fedakârlığı üstlenen velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimizi tekrar tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sınav sürecinde yaşadıkları ve çalışma prensiplerini de anlattığı törende, tam puan alarak Türkiye 1 incisi olan Gülben Kara, Ece Eroğul, Ömer Faruk Gedikbaş, Elif Hazal Erdoğan, Ahmet Melih Şen, Mustafa Efe Kaya, Berra Öztunç ve Deren Güler’e başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 10.07.2023 09:53:00 1115 0

Tarih: 10.07.2023 09:53
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00