Kuruyan Marmara Gölü'ndeki arazi işgallerine taviz yok
Salihli, Gölmarmara ve Saruhanlı sınırları içerisinde yer alan ve küresel iklim değişikliği nedeniyle kuruyan Marmara Gölü’ndeki arazi işgallerine karşı tavizsiz mücadele edilecek. Kuruyan gölde izinsiz tarım faaliyeti yürüten şahısların işgallerine karşı harekete geçen Manisa İl Jandarma Komutanlığı, izinsiz yürütülen faaliyetleri durdurdu.
Manisa’nın Salihli, Gölmarmara ve Saruhanlı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve göçmen kuşların uğrak yeri halindeki Marmara Gölü, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak tamamen kurudu. Kuruyan göldeki hazine arazilerini işgal eden şahıslar hem çevre köylerdeki vatandaşları rahatsız ederken bölgedeki asayişi de tehdit ediyor.
Kuruyan gölü fırsat bilen bazı işgalciler de gölde izinsiz tarım faaliyetlerinde bulunmaya ve kaçak yapılar inşa etmeye başlaması üzerine Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler harekete geçti. Kuruyan Marmara Gölü'ndeki işgalleri sonlandırmak için tavizsiz bir şekilde çalışma yürüten jandarma ekipleri hem yaşanabilecek işgallerin önüne geçmek için devriye görevi hem de bozum faaliyeti yürütüyor.
Öte yandan jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar göl kenarındaki mahalle halkı tarafından da takdirle karşılandı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.01.2025 17:02:00 0
Tarih: 27.01.2025 17:02 Güncelleme: 27.01.2025 17:02
Haberi Sesli Oku