Tariş Üzüm Birliği’ne bağlı 54 No’lu Saruhanlı Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek, Türk üzümüne İran üzümü karıştığı için üzüm fiyatlarının düşüşe geçtiğini belirtti.

Belek, gazetecilere yaptığı açıklamada sezon başında kilogramı 5 buçuk liraya satılan kuru üzüm fiyatının 4 lira 60 kuruşa gerilediğini kaydetti.

Geçen yıl 315 bin ton olarak gerçekleşen kuru üzüm rekoltesinin bu yıl 180 bin tona düştüğünü dile getiren Belek, bu şartlar altında üzüm fiyatının 6 liraya çıkması beklenirken ürünün fiyatında birden bire düşüş görüldüğünü kaydetti.

Türkiye’den yurtdışına ihraç edilen kuru üzüm açığının İran’dan düşük fiyatlarla getirilen üzümle kapatılmaya çalışıldığını, bu nedenle üzüm fiyatlarında düşüş başladığını ifade eden Belek şöyle dedi:

“Ülkemizde kuru üzüm ihracatı yapan firmaların çoğu, yurtdışındaki firmalarla alivre sözleşmesi yapıyor. Bu yıl üzüm az olunca, bazı firmalar ihraç için taahhüt ettiği ürünü toplayamadı. Bu noktada bazı ihracatçıların İran’dan düşük fiyatlara getirdiği üzümü Türkiye’de işleyip Türk üzümü ambalajıyla yurtdışına ihraç ettiğinin bilgisini alıyoruz. Bu konuda yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz. İran üzümünün Türk üzümü gibi Avrupa ülkelerine satılması yıllardır büyük çabalarla kazanılmış Türk üzümü imajına zarar vermektedir.”

Belek, bu uygulamanın önlenmemesi halinde Avrupa`daki Türk üzümü pazarının İran`a kaptırılacağını savunarak, “Bu durumda meydana gelen pazar kaybından dolayı, ülkemiz ve üreticilerimizin yanı sıra ihracatçılarımız da zarar görecektir. Bunu yapanlar bindiği dalı kesiyor” dedi. 



Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 20.11.2013 17:30:32 1845 2
Tarih: 20.11.2013 17:30 Güncelleme: 20.11.2013 17:30
Haberi Sesli Oku