Anahtar Kelimeler: 0

KURU ÜZÜM FİYATINDA DÜŞÜŞ

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da üretimi yapılan Dünyaca ünlü Sultaniye cinci çekirdeksiz kuru üzümün kilogramı 2 ay önce 4 lira 20 kuruştan satılırken, bugün 3 lira 20 kuruşa satılıyor.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada “Bu ülkede ne oldu da üzümün fiyatı bir ay içinde 1 lira düştü? Bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu.

 

Başkan Okur, “üzümün başkenti” olarak bilinen İlçede bu yılki üzüm hasadının sonlarına gelindiğini, hasat edildikten sonra kurutulan üzümlerin satışının sürdüğünü belirtti.

 

Üzüm hasadının başladığı günlerde 4 lira’nın üzerinde olan kuru üzüm fiyatının bugün 3 lira 20 kuruşa düştüğünü ifade eden Okur, ürünün fiyatı üzerinde oyunlar oynandığını belirterek, bu işin aktörlerini sert sözlerle eleştirdi.

 

Kuru üzümde cefayı üreticinin, sefayı başkalarının sürdüğünü dile getiren Okur, şöyle dedi;

 

“Üzüm üreticisinin neşesi kalmadı. Bundan bir ay önce üzüm fiyatının iyi olmasının verdiği sevinçle hasada başlayan üretici bugün hüsran yaşıyor. Fiyat kilogramda 1 lira düştü. Bu 1 ton üzümde bin lira, 10 ton üzümde 10 bin lira eder. Bu para birkaç ay önce üreticinin cebine girerken, şimdi nereye gidiyor. Üreticinin alın terine, emeğine yazık değil mi? Fiyat üzerine oyunlar oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Çiftçinin hevesi kursağında kaldı, bu işin vebali büyük, kimse bunun hesabını veremez.”

 

Manisa Ziraat Odası olarak bu yıl 1 kilogram kuru üzümün maliyet fiyatını, 3 lira 52 kuruş olarak belirlediklerini anlatan Okur, bu şartlar altında üreticinin maliyetinde altında ürün sattığını ve zarar ettiğini savundu.

 

 - Açığa Ürün Dökmeyin -

 

Başkan Okur, üzüm fiyatının yükselmesinin, üreticinin açığa ürün dökmemesiyle mümkün olacağını belirterek, üreticilere açığa üzüm dökmemeleri için çağrıda bulundu.

 

Üzüm fiyatının düşmesinde, üreticinin peşinat almadan, ileriki günlerde oluşacak fiyata göre hesap kesmek üzere üzüm satması anlamına gelen “açığa dökme” olayının da etkili olduğunu savunan Okur,

 

“Üreticilerimiz ihtiyacı kadar ürün satsın. Piyasada üzüm azalınca, tüccar çiftçinin elindeki üzümü alabilmek için mutlaka fiyatı artıracak. Ancak biz ürettiğimiz ürünün hepsini götürür tüccarın kucağına dökersek, kendimiz kaybederiz. Bunun için üreticilerimiz fiyatın yükselmesini istiyorsa açığa üzüm dökmesin, ihtiyacı kadar satsın” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Alaşehir ilçesinde marangozluk yapan 2 çocuk babası sabah saatlerinde iş yerinde ölü bulundu.

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

Sarıgöl Ovası’nda 2025 yılı erkenci üzüm alımları başladı.

Sarıgöl Ovası’nda erkenci üzüm alımları başladı

Ertuğrul Kabaş, Hatuniye Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Serdar Kabaş’ın acı günü

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Aydın ve yönetimini konuk etti.

Karadenizlilerden Başkan Balaban’a teşekkür

Savaş gemisi döşeme ve minderlerinden süper lüks yatlara

Hayalini teknelerde gerçekleştirdi

Kene kabusu memlekette 11 can aldı. Son olarak 59 yaşındaki vatandaş kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tehlike çanları çalıyor: Görünmeyen kabus can almaya devam ediyor!

Çevredeki esnafın ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği hastaneye kaldırırken bebeğini çöpe atan kadın ise gözaltına alındı.

Evde doğurduğu bebeğini çöpe attı: Böyle vicdansızlık görülmedi

Korkunç cinayetle ilgili sır perdesi aralanıyor. Mustafa Ercan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Diş hekimini katletmişti: Cinayette sır perdesi aralanıyor

Uşak'ın Ulubey ilçesinde kayıp olarak aranan 75 yaşındaki adam ölü olarak bulundu.

Kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

Kocaeli'nde Y.G. tartıştığı üvey oğlu Ferhat B.'yi göğsünden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Ferhat B.'nin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Tartıştığı üvey oğlunu göğsünden bıçakladı!

Antalya'da görevli polis memuru Bekir Tatlı (37), ailesiyle birlikte tayininin çıktığı Adıyaman'a giderken Konya'da kaza yaptı.

Kahreden kaza! Polis memuru tayine giderken ailesi can verdi!

Bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, sindirimi hızlandıran altı süper besini ortaya koydu. Bu besinler, bağırsak sağlığınızı desteklerken metabolizmanızı da ateşledi.

Mideyi rahatlatan altı mucize! Sindirimi hızlandıran gizli kahramanlar

MasterChef 2025'te ana kadro için 14 yarışmacının yarıştığı akşamda; önlüğü kazanan ilk kişi belli oldu.

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
11.09.2012 18:13:20 622 0

Tarih: 11.09.2012 18:13 Güncelleme: 11.09.2012 18:13
Haberi Sesli Oku
12.07.2025 12:41:00