SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla Kurbanın kesimiyle ilgili Kardelen Gazetesi Muhabirine açıklamalarda bulundu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yaralı, ?Kurban kesmek isteyen kurbanlarını dini hükümlere, sağlıklı şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak hayvana en az acı verecek şekilde Saruhanlı belediyesinin izin verdiği alanlarda uygulanması gerektiğini söyledi.

Kurban kesen ve hayvanı yüzerek et taksimi yapan kimselerin etle temas eden uzuvlarında yara olmaması gerektiğini, bu durumda olanların kesim, yüzme ve taksim işi yapmaları zorunlu ise hijyen eldiveni kullanmalarının önemli olduğunu belirten Yaralı şunları kaydetti;  ?Kurban edilecek hayvanlarda aranan bazı özellikler vardır. Develerin 5, sığır ve mandaların 2, koyun ve keçilerin bir yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Bunun yanında koyun, semizlik ve gösteriş olarak bir yaşındakilerle gösterişte ise altı ayını tamamladıktan sonra kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, organları tamam ve besili olması gerekir. Bir veya iki gözü kör, kulak ve boynuzları kökünden kesilmiş, dişlerinin tamamı veya çoğu dökülmüş kuyruğu ve memesi kesik hayvanlar kurban olmaz. Kurbanlık hayvanlar belediyelerden çalışma izin almış kesimhane il komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kasaplık belgesi veya kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursu bitirme belgesi olanlar tarafından; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilir. Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurban kesimi yapılmaz. Bu tür faaliyetlere gerekli yasal yaptırımlar uygulanır.?

?Şehirlerarası Sevkiyat Yapacak Yetiştiriciler Mutlaka Kurumumuza Uğramalıdır?

Kurban satışları belediyenin uygun gördüğü geçici kurban satış pazarında gerçekleştirileceğini anımsatan Aytekin Yaralı, şöyle dedi; ?Kurbanlık büyükbaş hayvanların sevklerinde şap ve çiçek aşısı yaptırmış olma şartı aranır. Küçükbaş hayvanlarda ise veba çiçek aşısı yaptırmış olma şartı aranır. Küpesiz, pasaportsuz, sağlık raporsuz. Nakil beyannamesiz hayvan pazarına alınamaz. İl dışına kurbanlık hayvan götürmek isteyen yetiştiriciler Saruhanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne hayvanlarını muayene ettirmek ve veteriner sağlık raporu almak mecburiyetindendir.?

 



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.08.2016 07:54:28 565 0

Tarih: 30.08.2016 07:54

Haberi Sesli Oku