SARUHANLI - Saruhanlı’da İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak Yılmaz Mahallesinde hizmet veren Yılmaz Kuran Kursu’nda hafızlığını tamamlayan ve Hatim yapan toplam 22 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu. 

Yılmaz Camiinde düzenlenen hatim merasimine Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Müftüsü Mehmet Altay, Öğrenci velileri ve ilçe halkı katıldı. 

Hatim merasimi, mezun olan öğrencilerin Kuran-ı Kerim okuması, semazen gösterisi ve dualar okumasıyla başladı. Daha sonra Kuran – Kerim’i Hatmeden öğrencilere belgeleri verildi. 

Saruhanlı Müftüsü Altay, etkinliğe katılan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, Kuran’ın kültürümüz içerisinde bireysel ve toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. 

Mesele hafızlık olunca akla gelenin Kur’an-ı Kerim olduğunu belirten Altay, “ancak İslam dünyasına baktığımız zaman Kur’an-ı Kerim Müslümanın gündeminde yer almadığı için Müslümanlar ve müminler sürekli sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Biz kur’an-ı Kerimi sımsıkı sarılmış olsaydık bu sıkıntıları yaşamazdık.” Dedi. 

Kur’an Kursu öğreticisi Mesut Pekacar ise, Yılmaz ve Şehitler Mahallesi sakinlerini Kur’an Kursunu ve öğrencilerini yılardır kucak açıp sahip çıktıklarından dolayı teşekkür etti. 

Hatim merasiminin ardından davetlilere Yılmaz Caminin bahçesinde yemek ikramı yapıldı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 8.06.2014 15:51:40 1069 0
Tarih: 08.06.2014 15:51 Güncelleme: 08.06.2014 15:51
Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri