Anahtar Kelimeler: Kula ' altındaki hazinesi traverten

Kula'nın yer altındaki hazinesi traverten

Türkiye'nin mermercilik sektöründeki önemli kentlerinden biri olan Manisa'nın Kula ilçesindeki traverten rezervi, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kula'daki tesislerinden çıkarılan travertenlerin büyük bölümünü doğrudan işlenmiş olarak ihraç ettiklerini belirten Cemar Traverten-Mermer Genel Müdürü Yusuf Yalçın, "Türkiye'de bu sektörde 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yapan en büyük firmayız. Ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyoruz" dedi.
3 bin yıllık jeoparkı, Peri Bacaları ve tarihi evleriyle turizmin gözbebeği ilçesi olan Kula, son yıllarda doğal taş madencilik sektöründe de ön plana çıkmaya başladı. Dünya doğal taş rezervinin yüzde 35'ine sahip Türkiye'nin madencilik sektöründe önemli şehirlerinden olan Manisa'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Cemar Traverten-Mermer, Kula'daki 900 bin metrekarelik alanı kaplayan ve 300 metre derinliğe inen ocağında, 270 milyon metreküplük rezervle dünyanın en büyük traverten ocaklarından birine sahip. Ocakta, dev traverten blokları iş makinesi yardımıyla önce kaynaktan ayrılıyor. Blok taşlar daha sonra iş makinesiyle kamyonlara yükleniyor. Fabrikaya taşınan traverten bloklar daha sonra kesilerek plaka haline getiriliyor. Cilalama ve dolgulama gibi işlemlerden geçen plakalar istenilen ebatta kesilerek satışa hazır hale getiriliyor. Kula'daki ocak hakkında bilgi veren Cemar Traverten-Mermer Genel Müdürü Yusuf Yalçın, "Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Öksüz, 3. kuşak olarak bu sektörde faaliyetini sürdürmekte. 280 hektar arazi üzerine kurulu bir tesisimiz var. Bu tesis gerek metrekare ve ocak büyüklüğü, gerekse rezerv bakımından dünyanın en büyük rezervine sahip bir ocaktır. Aynı zamanda gururla söylüyoruz. Türkiye'de bu sektörde 40'ın üzerinde ülkeye ihracat yapan en büyük firmayız. Ülke ekonomisine ve istihdama katkı yapıyoruz. Her geçen gün faaliyetlerimiz genişleyerek devam ediyor. Bu faaliyetlerimizi daha kaliteli ve geniş bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çeşitli kademelerde yaklaşık 500'ü aşkın personel ile çalışıyoruz" dedi.
En fazla ihracat Fransa'ya
İhracat yapılan ülkeler hakkında konuşan Yalçın, "Şu anda en fazla Avrupa kıtasına ihracat yapıyoruz. Güney Amerika ve Asya ülkelerinde de ihracat yaptığımız ülkeler var. Avrupa'da en fazla ihracat yaptığımız ülke ise Fransa. Satış ve pazarlama departmanımız ile Dünya ve Türkiye’deki pazar payımızı genişletmek için araştırma çalışmalarımız devam ediyor. Emin adımlarla ilerliyoruz. Bütün fuarlarda bulunuyoruz. Bu sektörde dünyanın iki tane büyük fuarı var. Bir tanesi İtalya Verona'da, diğeri ise İzmir Fuarı'dır. Biz İzmir'de de İtalya'da da ana sponsor olarak yer aldık. Yaklaşık 1 ay önce İzmir Fuarı'nda da çok güzel bir standımız vardı. Burada büyük led ekranlarda yaptığımız çalışmaları anlatan reklam filmlerini yayınladık. Bu projemiz katılımcılar tarafında da çok beğenildi. Fuar faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.



Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

Manisa’da suç örgütüne darbe: 15 şüpheli gözaltında

Manisa’da 31 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Eğitimin nabzı okullarda tutuluyor

Manisa’da motosiklet denetiminde 3,25 milyon TL ceza kesildi

Soma’da 302 sentetik ecza ele geçirildi

MASKİ’den Yuntdağı mahallelerine altyapı atağı

Karısını başından vurup kaza süsü vermişti, internette silah aradığı ortaya çıktı

İZBETON kooperatif davasında tutuklu sanık kalmadı

Emniyet şeridindeki kamyona çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Salihli’de 2026 yılı yatırımları masaya yatırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 12.06.2023 16:04:00 3911 0
Tarih: 12.06.2023 16:04 Güncelleme: 12.06.2023 16:04
Haberi Sesli Oku