Kula'da 27. Selvili Dede Kültür ve Dayanışma programı
ADİL AKA - Kula ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde geleneksel hale gelen Selvili Dede’yi anma etkinliğinin bu yıl 27’ncisi gerçekleştirildi.
Etkinlik, Selvili Dede Türbesi’nin ziyareti ve duaların okunmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında katılımcılara yöresel yemekler olan keşkek, pilav, etli nohut, kavurma, helva ve ayran ikram edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmi programın açılış konuşmasını Kenger Mahallesi Muhtarı Serdar Topak yaptı. Topak konuşmasında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kula Kaymakamı Talha Altuntaş’a, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’e, köylülere ve hayırseverlere teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ural Sevener, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Esen Çınar da konuşma yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Kula Kaymakamı Talha Altuntaş ise yaptığı konuşmada, Selvili Dede Ocağı’nın asırlardır sevgi, hoşgörü, paylaşma ve danışma değerlerini yaşatarak toplumsal barışa katkı sunduğunu belirtti. Altuntaş, bu tür etkinliklerin kültürel kimliğin korunması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.
Etkinlikte Kengerli eğitimci-yazar Ziğnet Şan, kendi yazdığı "Kenger" adlı şiirini okudu. Halk ozanları Mustafa Korkmaz, Mehmet Barış ve Çağatay Yağız sahne aldı. Turgutlu Cemevi Semah Ekibi tarafından semah gösterisi sunuldu. Program, Türk halk müziği sanatçısı Gönül Kahraman’ın konseriyle sona erdi.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 6.10.2025 13:57:00 1685 0
Tarih: 06.10.2025 13:57 Güncelleme: 06.10.2025 14:12
Haberi Sesli Oku