Son Dakika

Kula Deri İhtisas ve Karma OSB'de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı
KULA - Karma yapısıyla birçok kişiye istihdam kapısı olacak Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 1. Etap altyapı inşaatı resmen başladı.
Manisa'nın Kula ilçesinde kuruluş sürecine 1997 yılında başlanan, 2020 yılında sektör grubu karmaya dönüşen ve ilçenin kalkınmasına, istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projelerden birisi olan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB'nin altyapı çalışmaları düzenlenen törenle resmen başladı. 102 Milyon TL keşif bedeli ve %30 tenzilatla 71 Milyon 768 Bin 334 TL bedelle ihale edilen altyapı çalışmaları kapsamında OSB yatırım sahasında gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işinin, 2023 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Akhisar, Soma, Turgutlu ve Salihli'den sonra Manisa'da  Organize Sanayi Bölgesine sahip beşinci ilçe Kula olacak. 
OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel'in Kula'nın Organize Sanayi Bölgesi tarihsel süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi sunumuyla başlayan törende; sırasıyla yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Niyazi Biçer, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, görüş ve temenniler içeren konuşmalar gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Halil Kara'nın yaptığı dua eşliğinde kurban kesimi ve altyapı çalışmalarının başlatılması için kurdela kesildi. Kula-Selendi yolu Cumhuriyet caddesi güzergahında yer alan OSB alanında gerçekleşen altyapı faaliyetleri başlangıç törenine; Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası ve Dericiler Kooperatifi yöneticileri, OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel, yüklenici firma NB Biçer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Biçer katıldı.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 21.01.2023 09:29:00 593 0

Tarih: 21.01.2023 09:29

Haberi Sesli Oku