SARUHANLI - Jeomorfoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’i ziyaret ederek, Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark sahasında düzenlenecek olan Uluslararası Jeomorfoloji Kongresi için yapılan işbirliğinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark sahasında düzenlenecek olan Uluslararası Jeomorfoloji Kongresi için, işbirliğinden dolayı teşekkürlerini sunmak için Jeomorfoloji Derneği Yönetim Kurulu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’e ziyarette bulundu. Jeomorfoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncer Demir, ziyaretle ilgili yaptığı konuşmasında, dernek üyelerinin kongreden bir yıl önce kongrenin yapılacağı alana ziyarette bulunarak, alan-saha incelemesinde bulunduklarını, yerel yöneticiler ile görüşerek ön görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan görüşmenin ardından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı ziyaret edeceklerini ifade eden Demir, yapılacak olan kongrenin sunumlarının Salihli’de yapılacağını, arazi-saha incelemesinin ise Kula’da ve Salihli’de yapılacağını söyledi. Salihli’nin altyapısının incelenmesinin ardından Kula’daki arazilerin gezilerinin yapılacağını belirten Demir, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un ziyaret edilmesinin ardından gezinin tamamlanacağını söyledi.

Kongrenin Önemine Değindi

Kongrenin oldukça önemli olacağının altını çizen Demir, kongrenin düzenli olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 2 yılda bir yapıldığını söyledi. UNESCO şemsiyesi altına giren Jeopark’ta kongrenin yapılmasının oldukça anlamlı olduğunu söyleyen Demir, “Jeopark sahamız dünya çapında çok iyi biliniyor. Türkiye’de de çok iyi biliniyor. Sahip olduğu jeolojik, tarihi ve kültürel değerleri bakımından oldukça çeşitliliğe sahip olan bir jeoparktır. Bu kongrede jeomorfoloji konulu bir kongre olacağı için katılacak olan yer bilimcileri adeta üstü açık bir laboratuvarı dolaşacaklar. Böylelikle jeoparkımızın sahip olduğu jeolojik, jeomorfolojik, tarihi ve kültürel miras özelliğindeki bütün yer şekillerini yerlerinde görmüş olacaklardır” dedi.

Bilimsel Toplantılar Burada Yapılsın Önerisi Değerlendirildi

Yapılan ziyarette Demir, bu tür toplantıların Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde kapalı kapılar, duvarlar arasında yapıldığına dikkati çekerken, kongrenin sürekliliği açısından bu toplantıların Kula-Salihli Jeoparkı’nda yapılmasının çok uygun olacağı kanaatinde olduklarını söyledi. Kula-Salihli Jeoparkı’nın, Türkiye’deki yer bilimcileri için doğal bir saha olduğunu belirten Tuncer Demir, bu bakımdan jeoparkın çok faydalı olacağını düşündüklerini söyledi.

Ziyaretten Dolayı Memnuniyetini İfade Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, jeomorfoloji toplantısının 2 yılda bir yapılmasını çok olumlu karşıladığını belirterek, Kula-Salihli Jeoparkı’nın bir laboratuvar olarak değerlendirildiğini söyledi. Kula’da volkanik patlamalar, peri bacalarının oluşumu ve bazal sütunların bulunduğunu Salihli’de ise insan eliyle bozulmuş yeryüzü şekillerinin olduğunu söyleyen Açıkdil, “Daha önce Sart’ta 1958 yılında başlayan kazı çalışmaları var. Şimdi ise Kula Jeopark’ın hemen sınırında Kaymakçı kazıları yapılıyor” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, tarihi ve kültürel değeri olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark sahasında uluslararası bir kongrenin yapılmasından büyük gurur duyduğunu belirterek, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Açıkdil, ziyarette yönetim kurulu üyelerine Manisa’nın simgelerinin içinde bulunduğu hediye paketlerini takdim etti.



Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 16.09.2020 09:48:00 5544 0
Tarih: 16.09.2020 09:48 Güncelleme: 16.09.2020 09:48
Haberi Sesli Oku