ALAŞEHİR - TBMM´de görüşülen İş Kanununun meclisten geçmesi halinde küçük esnafın ayakta kalamayacağını öne süren Alaşehir Lokantacılar Odası Kurucu Başkanı Günay Karpat, ?Halen mecliste görüşülmekte olan İş Kanunu meclisten geçerse, bakkal, kasap, lokantacı, tornacı, berber, elektrikçi gibi birçok esnafın sonu olur? diyerek, küçük esnafın 4857 sayılı yasanın 4. maddesinin kapsamında kalmak istediklerini belirtti. 
İş Kanunu Yasasıyla ilgili kaygılarını dile getiren Alaşehir Lokantacılar Odası Başkanı Günay Karpat sorunlarını dile getiren dilekçeyi Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Federasyonu Genel Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göndereceğini dile getirdi. 
Küçük esnafın iş kanunu kapsamına alınması halinde esnafın yaşayacağı sıkıntıları dile getiren bir dilekçe hazırlayan Karpat, dilekçesinde şunlardan bahsetti:
"Asırlık lezzetler, mekanlar kıdem tazminatına yenik düşecek. Bakanlık istihdam seferberliği başlattı. Ancak bu esnaf ve sanatkara kurulan bir tuzaktır. Ekonominin temeli esnaf diyen oda başkanlarımız istihdamın bir kişi artırınca esnaf ve sanatkarın başına ne geldiğinden habersiz. Halen mecliste görüşülmekte olan 4857 sayılı iş kanunun 4. maddesi gereğince esnaf ve sanatkarların yanında çalışanların iş kanunundan doğan hakları yoktur. Kapsamda olan esnaf ve sanatkarlar bir kişi artı işe aldığında diğer çalışanlarıyla beraber kıdem tazminatı ve diğer sosyal haklarıyla karşımıza çıkacaktır. Bu şartlarda ne sanat ne sanatkar ayakta kalabilir. Ustalar işini emanet etmek istese kıdem tazminatıyla karşı karşıya kalacaktır. Hükümet mecliste görüşülecek olan yasada esnafımızın geleceği açısından ilgili maddeyi yeniden gözden geçirmesini talep ediyoruz. Bu yasa meclisten geçerse, bizim gibi küçük esnaflar olarak hepimiz iş kanunu kapsamına giriyoruz. İş kanunu kapsamına girersek, yanımızda çalıştırdığımız elemanlar bizden kıdem tazminatı isteyeceklerdir. Bizler işçiye tatil parası, mesai parası gibi ek ücretler ödemek zorunda kalacağız. Bunu küçük esnafın ödemesi mümkün değil. Dolayısıyla biz halen uygulanmakta olan işçileri asgari ücret ve sigortalı olarak çalıştırmaya devam etmek istiyoruz. Zaten zor şartlarda yaşayan küçük esnafımızın ayakta durması daha da zorlaşacaktır. Buda esnaf ve sanatkarın sonu demektir. Biz küçük esnaflar olarak, 4857 sayılı yasanın 4. maddesi kapsamında kalmak istiyoruz." 



Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 3.06.2017 08:17:32 582 0
Tarih: 03.06.2017 08:17 Güncelleme: 03.06.2017 08:17
Haberi Sesli Oku