Kredi kartından alışveriş, hırsız turistleri yakalattı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir şahsa ait çantayı çalan yabancı turistler, çaldıkları çantadan ele geçirdikleri kredi kartı ile alışveriş yapınca yakayı ele verdi.
Marmaris'te bir otelde tatil yapan Türk vatandaşı G.K. (28) çantasını havuz başında bırakıp yemeğe gitmesinin ardından telefonuna gelen kredi kartı harcama mesajı ile soyulduğunu fark etti. Çantasını bıraktığı yerde bulamayan G.K durumu hemen polis ekiplerine anlattı. Asayiş ekipleri güvenlik ve sokak kameralarını inceleyince başka bir otelde konaklayan iki İngiliz vatandaşının çantayı çaldığını tespit etti. İngiliz çiftten 32 yaşındaki kadın K.L.İ gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyece tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken suç ortağı 34 yaşındaki erkek B.D adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Olay dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den bir arkadaşı ile Marmaris’e tatile gelen G.K (28) isimli kadın önce havuzda vakit geçirdi. Çantası ve içindeki değerli eşyalarını havuz kenarındaki şezlongda bırakarak otelin restoran bölümünde yemek yemeye gitti. Yemekten döndüğü sırada telefonuna kredi kartından 28 bin liralık harcama yapıldığı mesajı geldi. Mesaj üzerine hemen çantasına ve cüzdanına giden vatandaş bıraktığı yerde bulamayınca polise başvurdu.
‘Hırsızlık güvenlik kamerasında ‘
Aynı gün yakalanan ve başka bir otelde konaklayan İngiliz turistlerin havuz başındaki şezlongda güneşleniyor gibi yapmaları çantayı çaldıktan sonra otelin arka kapısından çıkışları ve sokakta yürüyerek kaldıkları otele geçmeleri güvenlik kameralarına yansıdı.
‘Tüm sokak kameraları titizlikle incelendi’
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş büro amirliği ekipleri G.K nin müracatı üzerine titizlikle hırsızları arama çalışması başlattı. Ekipler, otelin giriş kapısından itibaren tüm sokak kameralarını saatlerce inceledi. İncelemenin sonucunda hırsızlık olayından saatler sonra Armutalan Mahallesi'nde bir otelde kaldığı tespit edilen iki İngiliz turist yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile turistlerin kaldığı otelin odasında yapılan aramada çalınan çanta ve içindeki malzemelere ulaşıldı. Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan K.L.İ. isimli kadın turist tutuklanırken suç ortağı B.D. isimli erkek turist ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 30.08.2023 09:10:00 965 0
Tarih: 30.08.2023 09:10 Güncelleme: 30.08.2023 09:10
Haberi Sesli Oku