Anahtar Kelimeler: 0

Taşımalı Eğitim Sorunu Çözüldü…

KÖYLÜLERİ KAYMAKAM İKNA ETTİ

 

TİRKEŞ - Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde, taşımalı eğitime karşı oldukları için çocuklarını 4 gündür okula göndermeyen köylüleri İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ikna ederek öğrencilerin okula gitmesini sağladı.

 

Kaymakam Otcu, Tirkeş köyünde taşımalı eğitim istemeyen ailelerin çocuklarını komşu beldedeki okula göndermemeleri üzerine köye giderek buradaki bir kahvehanede köylülerle bir araya geldi.

 

Otcu, köylülere hitaben yaptığı konuşmada köyde 130 öğrencinin eğitim gördüğü 4 parçalı okul binasından 3’üne yıkım kararı verildiğini ve nedenle binaların boşaltıldığını ifade etti.

 

Bu gelişmeler üzerine köydeki öğrencilerin ikinci dönemin başından itibaren komşu belde olan Nuriye’de taşımalı sistemle eğitim görmelerine karar verildiğini anımsatan Otcu, söz konusu kararın tepkiyle karşılandığını anlattı.

 

Velilerin tepkisi doğrultusunda 130 öğrencinin tamamının 4 gün boyunca okula gönderilmediğini, bu durumdan en çok eğitimden uzak kalan çocukların etkilendiğini dile getiren Otcu şöyle dedi;

 

“Köyde yıkım kararı bulunmayan 2 derslikli binaya ilave olarak 1 ay içinde 2 derslikli çelik konstrüksiyonlu bir bina daha yapacağız. Böylelikle 4 dersliğimiz olacak. Bu bir aylık süre içinde çocuklarımızın eğitim-öğrenimlerinin aksamaması gerekiyor. Bu bakımdan çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmeleri gerekiyor. Bir ay sonra öğrencilerin tamamı Tirkeş köyünde eğitime devam edecekler. Ancak çocuklarımızın eğitime ara vermemeleri için bir ay geçici olarak çocuklarınızı Nuriye beldesine göndermenizi istiyoruz. Bu, çocuklarımızın geleceği için önemli, onların bir gün bile okuldan uzak kalması, geleceklerini etkileyebilir.”

 

Kaymakam Otcu’nun konuşması üzerine ikna olan veliler, çocuklarını taşımalı sistemle okula göndermeye karar verdi.

 

Bu arada köydeki toplantıda, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin’in yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Şaban Bitirgeç de hazır bulundu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.02.2013 16:08:35 553 0

Tarih: 15.02.2013 16:08 Güncelleme: 15.02.2013 16:08
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
23.07.2025 08:34:00