Anahtar Kelimeler: 0

Saruhanlı’nın Çaltepe ve Pınarbaşı köylerinde, geleneksel hayır yemekleri düzenlendi.

 

Çaltepe köyünde muhtarlık tarafından bu yıl 8. düzenlenen hayır yemeği köydeki ilkokulun bahçesinde yapıldı.

 

Yemeğe Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Çevre köylerden de yüzlerce kişinin katıldığı yemekte yörenin vazgeçilmez lezzeti olan keşkek sofralarda yerini aldı. Programda, Manisa Belediyesi Mehter takımı da bir gösteri sundu.

 

Köy Muhtarı Muammer Kocabaş, köylerinde 8 yıl önce başlatılan yemeğin geleneksel hale geldiğini belirterek, insanlar arasında birlik beraberlik sağlanması ve kardeşlik duygularının pekişmesi açısından hayır yemeğinin asırlar boyu devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

 

-Bolluk ve Bereket İçin Dua Edildi-

 

PINARBAŞI - Saruhanlı İlçesine bağlı Pınarbaşı köyünde de 10. Geleneksel Hayır Yemeği düzenlendi.

 

Hayır yemeği, Pınarbaşı Köyünün kurucusu ve büyük din adamı olduğu belirtilen Hıra dedenin türbesinin bulunduğu bölgede yapıldı.

 

Yemeğe, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve vatandaşlar katıldı.

 

Hayır yemeği, okunan mevlid-i şerif ve dualarla başladı. Daha sonra davetlilere ve halka yemek ikramı yapıldı.

 

Pınarbaşı Köyü Muhtarı Mehmet Ali Günay köylerinin kurucusu olan Hıra dedeyi anmak için 10 yıldan bu yana geleneksel olarak her yıl hayır yemeği düzenlediklerini belirtti.

 

Pınarbaşı köyünün Hıra dede tarafından kurulduğunu ve köyün ilk adının, “Hıragırı” olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti;

 

“Köyümüz Hıra dede tarafından kurulmuş. Köyün ilk adı da “Hıragırı” diye geçiyor. Hıra dedenin kabri köyün alt tarafında bir bölgede bulunuyor. Bizler geleneksel olarak her yıl hem Hıra dedeyi anmak hem de köyde bolluk ve bereket için hayır yemeği düzenliyoruz” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
4.06.2013 17:01:41 1806 0
Tarih: 04.06.2013 17:01 Güncelleme: 04.06.2013 17:01
Haberi Sesli Oku